Vulling voortanden blijft verkleuren

Author:
Hendrica
Posted:
zo, 01/17/2010 - 08:56
Ik heb tussen mijn voortanden een grote witte vulling. Ondanks dat ik deze bij mijn halfjaarlijks bezoek opnieuw laat bijmaken blijft deze verkleuren. Ik word hier moedeloos van maar volgens mijn tandarts is hier niets aan te doen. Als definitieve oplosssing zou ik mijn voortanden moeten bekronen. Ik ben hier erg van geschrokken. Weten jullie een ander goed alternatief?

Dank,
Henny
Spiegeltje

Op basis van wat ik lees zou het met de huidge materialen en technieken toch mogelijk moeten zijn om voortanden voor lange tijd praktisch onzichtbaar te restaureren. Dus zonder dat snel kleurvesrcillen optreden, op de lange duur is dat niet altijd te vermijden. Ik heb er zelf natuurlijk geen ervaring mee, misschien ligt het toch ingewikkelder.

Wat nogal het geval is dat een tandarts niet op de hoogte is van alle mogelijkheden en materialen zodat het resultaat wat achterblijft. Of dat bij u ook zo is kan ik ook niet beoordelen. Bekronen lijkt me een nogal vergaande oplossing. Misschien kan uw tandarts u doorverwijzen naar een collega die meer affiniteit heeft met dit soort behandelingen?
zo, 01/17/2010 - 12:18 Permalink