Vraag: Kunnen facings een oplossing zijn?

Author:
s00102
Posted:
wo, 05/27/2009 - 12:39
Hoi,

Ik heb geen goede camera ter beschikking, maar ik heb toch een foto'tje toegevoegd.
Mijn tanden staan allemaal recht bovenaan, behalve de "tweede tand" dus naast m'n voortanden. Die staan iets naar voor (niet heel zichtbaar als je recht erop kijkt, maar erg zichtbaar als je iets scheef bekijkt), en ze zijn ook veel kleiner dan m'n andere tanden. Dus een beugel zou kunnen,maar dan moet ik zowiezo nog een soort facing erover om ze groter te maken geloof ik? Nu vraag ik me af of een naarvoorstaande tand ook kan gecorrigeerd worden zodat het minder opvalt? Of kan dit alleen voor tanden die naar achter staan? (zonder beugel dus)

Graag heb ik hier wat meer advies over, ik ben van plan een afspraak te maken bij een tandarts die hierin gespecialiseerd is, maar ik wou graag wat onafhankelijk advies.
Attach
s00102

Bedankt voor jullie advies. Maar ik denk dat de foto m'n tanden wel mooier en witter maakt dan ze echt zijn. Ze zijn namelijk niet heel geel, maar zéker ook niet wit, en er zit een witte vlek op m'n voortand (door medicatie vroeger is me gezegd). En daarbij komt dan ook nog dat ik die twee scheve tandjes echt wel klein vind in verhouding tot m'n voortanden vooral (vind het op de foto ook iets minder lijken..Maar ze zijn vooral eerder smal en wat korter), m'n orthodonte heeft ooit gezegd dat het 'rijstkorreltandjes' zijn, maar toen was ik nog erg jong dus mss is dat geen officiele term maar legde ze het gewoon zo uit aan me :p

Maar facings of een 'laagje' zou weinig verschil maken dan? Het hoeft van mij helemaal niet perfect, maar als het gewoon een meer evenwichtige mooiere glimlach geeft is dat voor mij zeker voldoende. Waarbij dan ineens die witte vlek bedekt is en het verschil in grootte tussen de 1e en 2e tand wat minder opvalt.

Is dit dan wel realistisch? Of zou het echt weinig verschil kunnen maken. Volgens mij zou een laagje op de 1e tanden (de middelste grootste) ook een verschil kunnen maken, dat het optisch niet meer zo'n verschil is.. Omdat deze tanden wel recht in de rij staan, maar ze zeker niet uitsteken tegenover de rest. Maar advies hierover is waarschijnlijk alleen te geven als je dit alles in 'real life' kan bekijken?
wo, 05/27/2009 - 17:39 Permalink
Romy32

Maar als je bereid bent een laagje te laten maken op je middelste tanden, zodat ze wat meer naar voren komen, kun je net zo goed een beugel nemen om die tanden ernaast naar achteren te zetten, toch? Ik ben geen expert, maar kan wel foto's kijken, en ik vind je tanden mooi! Zonde om daar iets op te plakken! Tuurlijk moet je het zelf weten, maar ik zou voor een beugel gaan hoor. 't Valt erg mee, kan ik uit eigen ervaring inmiddels vertellen.

Succes!
wo, 05/27/2009 - 21:44 Permalink