Vraag aan digitale tandarts over bleken van tanden!

Author:
admin
Posted:
wo, 03/26/2003 - 13:04
Beste digitale tandarts,

U heeft al eerder contact met mij gehad over het bleken van mijn tanden. Er waren vlekjes opgetreden en er was gevoeligheid ontstaan. Zie mijn vorige berichtje over bleken van de tanden..

Nu ben ik ong. 2 maanden verder en ben ik al al 2 keer bij de tandarts geweest. Deze zegt mij niet druk te maken over mijn tanden, omdat mijn tanden in een uitstekende conditie zijn (dit zijn zijn woorden). Ik heb nog steeds vlekjes op mijn 2 tanden. De tandarts zegt dat deze van lievelee weggaan. Naarmate je weer wat verder bent, verdwijnen de vlekjes, omdat je ook natuurlijk weer thee of koffie nuttigt. Ik rook tevens niet.

Maar mijn tandvlees is ook nog steeds een beetje geirriteerd. Vooral achter en tussen mijn voortanden. Het is nog steeds een beetje gezwollen. Hierdoor (dit is heel gek), is er een soort klein spleetje tussen mijn voortanden ontstaan. Dit merk ik doordat er eerder voedsel tussen blijft zitten. Ook kan ik nog niet goed zo in een appel bijten met mijn voortanden, is gewoon nog te gevoelig. De tandarts zegt dat ik mij niet zo druk moet maken, maar me tanden voelen nog niet zoals ze altijd deden. Ik heb de laatste keer een soort laagje over mijn tandvlees gekregen en hier werd overheen geblazen, hierna mocht ik een uur niks eten, zodat het laagje bleef zitten. Dit heeft zeker geholpen, het is al veel minder geworden. Maar het lijkt of alles in 'beweging' nog is, mijn lippen zijn de ene keer droog, mijn tandvlees is gevoelig en mijn tanden ook.

Gaat dit over? Hebben meer mensen dit ook dat het zo'n tijdje is? Of ben ik maar weer een uitzondering. Ik ben altijd zo trots geweest op mijn tanden. Ik hoop dat u antwoord kan geven......
admin

p.s. mijn tanden zijn nog heel mooi hoor!! Niemand ziet het, alleen als je heel dicht bij de spiegel kijkt....

Ik ben gewoon heel zuinig...
wo, 03/26/2003 - 13:06 Permalink
de digitale tandarts

Ik herken de gevoeligheid van de tanden uit de periode dat ik met een bleeklepel gebleekt heb.

Dit zou echter tijdelijk moeten zijn, bij mij was na een paar weken daar niks meer van te merken.

Het bleken heeft waarschijnlijk niks te maken met het verplaatsen van je tanden.
Mogelijk is dit onderdeel van een natuurlijk proces: bij het ouder worden hebben de ondersnijtanden vaak de neiging om wat te verplaatsen en/of scheef te gaan staan.

Maak je niet teveel ongerust, het klinkt alsof je een gezond en mooi gebit hebt!

Succes.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-03-29 17:07 ]
za, 03/29/2003 - 17:05 Permalink