vraag aan digitale tandarts

Author:
admin
Posted:
ma, 04/21/2003 - 11:29
Beste digitale tandarts,

U heeft eerder met mij contact gehad. Ik hoop niet dat ik vervelend ben, maar ik heb nog steeds last van factoren die ik in voorgaande e-mails heb beschreven. Ik ben ook nog steeds onder controle van de tandarts. Maar u weet uit ervaring dat als je e-mail in de praktijk bent je altijd vergeet vragen te stellen. Daarom stel ik ze aan u.

1. Als je een bleekkuurtje hebt ondergaan van bijv. een week of 1,5 komt het dan vaker voor dat mensen dit bijhouden door bijv. om het half jaar 1 nachtje te bleken? Ik heb dit onder toezicht van mijn tandarts gedaan.

2. Wat zou er in het ergste geval kunnen gebeuren als je een tijdje bleekt, volgens u ervaringen en onderzoeken? Ik weet dat je het bijv. net als een haar je tanden breekbaarder/broser worden? Maar zou het zo kunnen zijn dat je hele gebit verslechterd, tanden bruin verkleuren, omdat door het bleken het oppervlak toelaatbaarder wordt.

3. Wat heeft u voor ervaringen met het Vivastyle 10% (want dit is eigenlijk de veroorzaker van dit alles, van dat ene nachtje, zie vorige mails).

4. Ik hoor van veel tandartsen op internet dat wil een gelvloeistof echt werken, moet hij op een vaste plek blijven door de beugel, dan heeft het pas resultaat. Ik had alleen mijn onderbeugel met gel in en toch heeft het witte vlekjes veroorzaakt, deze zaten volgens mij tandarts al in de tand, maar waren voorheen niet zichtbaar, is door het bleken zichtbaar geworden.

5. ik heb vrij diepe groeven in mijn kiezen. Mijn tandarts houdt die groeven altijd al in de gaten. Maar de groeven bleven altijd wit, zodat hij er tot dat moment niks aan deedt. Maar nu merkte ik al voor dat nachtje bleken dat ze al iets donkerder werden. Maar toen was ik op controle geweest en mijn tandarts vond mijn tanden prima in orde.
maar nu merk ik dat de groevjes nog wat donkerder worden. Kan dit door het bleken komen??

Ik hoop dat u antwoord kan geven op alle vragen. Het is voor mij héél belangrijk.

vr. groet.

Leila
admin

Oja en nog 1 vraag;
Komt het vaker voor deze symptomen bij bijv. clienten van uw, ook dat ze er langer last van houden.

bedankt.
ma, 04/21/2003 - 11:31 Permalink
de digitale tandarts

1) Ja, meestal wordt nog wat vaker gebleekt om de kleur bij te houden.
2)De grotere poreusiteit is bij bleken van tijdelijke aard, uit onderzoek blijkt dat ontkalking welke kan ontstaan door de bleekgel, bij normaal gebruik nauwelijks enig effect heeft. Overigens blijkt het per merk nog wat te kunnen verschillen.
3)Vivastyle is een van de bekendere bleekmiddelen, overigens heb ik er geen ervaring mee. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat 1 nachtje bleken een groot effect op je tanden gehad heeft.
4)Witte vlekjes kunnen (tijdelijk) witter worden door bleken. Maar soms kunnen deze vlekjes pas gaan opvallen als je tanden na het bleken extra goed bestudeert.
5)Onwaarschijnlijk dat dit door het bleken komt. Donkere groeven wil nog niet zeggen dat er ook geboord moet worden, onder controle houden is belangrijk
do, 05/01/2003 - 23:03 Permalink
admin

Beste digitale tandarts,

Bedankt voor u antwoorden. Waar ik erg nieuwsgierig naar was is of u ook een praktijk heeft. Misschien een hele rare vraag, maar het zou kunnen dat u zich op dit moment alleen met het internet bezig houdt.

Ik ben voor een groot deel wel gerustgesteld door u antwoorden. IK probeer alleen mijn klachten te verklaren. Omdat het gewoon niet leuk is om pijnklachten aan je gebit te hebben en zeker als je nooit verder wat eraan gehad hebt. IK heb alles onder toezicht van de tandarts gedaan en hoor uit u woorden dat er vaker een herhalingsbeh. voor het bleken wordt uitgevoerd. Ik weet dat u zei dat het u onwaarschijnlijk leek dat mijn klachten konden ontstaan uit een nachtje bleken, maar zou het kunnen dat door de herhalingen, zo 1 of 2 nachtjes per jaar, mijn tanden er nu niet meer tegen kunnen. Dat dat éne nachtje de druppel was? Tandarts heeft gezegt vóór dat nachtje bleken dat ik mijn ondertanden nog 1 keer mocht doen, boventanden niet meer, waren al wit en moest voorzichtig zijn met broosheid. Daar heb ik zelf al een beetje last van met de tanden.

Mijn klachten op dit moment zijn:
-de tanden waar de witte vlekjes zitten, zijn gevoelig, niet met koud of warm, maar als je er aanzit. Het is te vergelijken met het gevoel als ik een nachtbeugel (voor correctie) heb ik ingehad, na een tijdje niet te hebben gedragen, en je voelt dan aan je tanden, dan zijn ze ook gevoelig.
-verder is mijn tandvlees/lippen op sommige plekken, nog erg gevoelig, prikkend, ineens heel droog aanvoelen. Met lachen voelt het ook alsof het trekt. Datzelfde prikkelende gevoel trekt over mijn tanden heen.

Het rare is dit gevoel komt met momenten. Ineen keer. Mijn lippen hebben ook een meer paarsige/blauwere kleur dan anders. Tandarts zegt dat in extreme mate, dus wat zijn ervaringen zijn, een modellenbureau is ook bij hem aangesloten en die kunnen nog weleens doorslaan in het bleken en dan zelfs nog kunnen je tanden hooguit gevoelig kunnen worden voor koud of warm of als je op de fiets zit en dan de wind voelt, maar niet deze klachten. Dokter zegt dat het daar ook niet van kan komen. Ik ga maandag ook naar de dokter toe, hij wil even in mijn mond kijken.

Maar het zou dus volgens u ook niet kunnen dat deze klachten door 1 nachtje bleken veroorzaakt worden, ondanks dat dit misschien een herhalingsnachtje was en niet mijn 1e keer. Het kan niet zo zijn dat er zware ontkalkingen plaatsvinden ineenkeer?

Leila
za, 05/03/2003 - 12:32 Permalink
admin

wie o wie kan mij een antwoord geven. Er zit hier een desperate meisje aan de andere kant. Ik heb altijd mooie tanden en nog steeds volgens iedereen. 1 gaatje in mijn leven gehad, verder alles in orde. Maar ik word nu gek van die rotpijn! Tandarts heeft foto gemaakt en ziet hooguit 2 kleine broze plekjes in mijn linkerbovenkies, wat geen haast heeft, wordt ik volgende week aan behandeld. Verder heb ik niks gehoord. Ben zelfs bij de dokter geweest. Die ziet ook niks. ben toch niet gek! ik voel toch echt die pijn. Soms wordt het met vlagen erger. Gewoon tandpijn...in mijn hele mond. Begrijpen jullie dat ik een beetje bangig ben..Stel.....dat mijn glazuur eraf is, of er heeft ontkalking plaatsgevonden, dan moet de tandarts dat toch wel gezien hebben in de 4x dat ik bij hem geweest ben??
Iedereen zegt; bij normaal gebruik, kan er niks meer gebeuren. Maar ik heb het ook normaal gebruikt. Een normale kuur (1 week) van ong. 3,5 jaar geleden en daarna heb ik het af en toe een nachtje gedaan onder toezicht van de tandarts! Hoe kan dit? Wat heb ik? Ontstaan na het laatste nachtje bleken. Daarvoor was het niet. Kan zo'n tandpijn uberhaupt ontstaan na het bleken.

Please help...
vr, 05/16/2003 - 12:58 Permalink
dj

Hoi,

Volgens mij is het een hele echte tandarts met praktijk en alles hoor! Weet ik haast wel zeker.. Zoiets kun je niet zomaar nadoen hoor, dat komt uit.
Bij mij gaat er ook geen belletje rinkelen wat het zou kunnen zijn.. Het is natuurlijk erg vervelend als je pijn hebt en je zorgen maakt over je gebit en je niet kunt vinden wat het is. Sorry..
Ik hoop alleen niet dat je je er zo mee zit dat je ook nog gaat knarsen. Dat is dat je zelf je tanden en kiezen met zoveel kracht op elkaar zet dat dat ook pijn kan doen. Veel gespannen mensen hebben dat.
Maar het lijkt me eigenlijk niet speciaal iets wat jij hebt, ik zeg het omdat je je bezorgd bent, dan zou het er ook nog bij kunnen komen.

Ik hoop dat het goed gaat hoor,

Doeg,
vr, 05/23/2003 - 02:07 Permalink
admin

wie heeft er nog weleens meer gebleekt en heeft dit ook af en toe herhaald? Onder toezicht van tandarts.

Hoe zijn jullie ervaringen?

Of is er niemand in Nederland die dit gedaan heeft?

Krijg er buikpijn van....al dat drukmaken....
za, 05/24/2003 - 13:21 Permalink
de digitale tandarts

Ik hou mijn britesmile bij door eens in de twee drie weken met 15% carbamideperoxyde (opalescence) te bleken.

Het bleeklepeltje is gemaakt door de tandarts en de gel heb ik ook van hem gekregen.

Zover ik merk zie ik geen veranderingen aan mijn tanden hierdoor, behalve dat ze wat witter blijven.

Met vriendelijke groet.
za, 05/24/2003 - 13:40 Permalink
Caro

ik hoop dat het beter met je gaat leila?

zeg is laser bleken niets voor jou?

is wel duur..ik weet er ook niets van, maar zag t eens op tv..
za, 05/24/2003 - 15:47 Permalink
admin

Wat zijn jullie allemaal lief om te reageren!

Beurt mij wel een beetje op.

Vaart, doe jij de gel ook gewoon s'nachts in (in beugel)? Verder ervaar je geen neveneffecten (buiten misschien de gewone gevoeligheid s'ochtends even)?

Ik deed de herhaling om de paar maanden een nachtje.. en dat ging altijd goed. Nooit ergens last van. Ik heb wel eens aan de tandarts gevraagd wat er zou gebeuren als je echt heel veel zou bleken. Ik was gewoon nieuwsgierig wat het nou echt deedt met je tanden. Toen zei hij dat ze brozer konden worden. Hij vergeleek het met een haar die je vaak bleekt.

Maar sinds dat éne nachtje bleken in februari toen mijn tanden zo raar. ze zijn pijnlijk. Ik kan bijv. niet normaal met mijn voortanden in een appel bijten. Omdat ze te gevoelig zijn. Ik heb het gevoel dat ik er geen druk op uit kan oefenen. Verder voel ik de bovenkant van mijn kiezen ook. Tandarts zegt dat als er bijv. een verkeerde concentratie gel geweest is (hij probeert ook alles te achterhalen, weet ook niet wat er met mij aan de hand is), hij dan echt dingen op mijn tanden had moeten zien. Maar in principe glanzen mijn tanden. Mijn tandvlees is niet ontstoken. Ik heb trouwens Vivastyle 10% gebruikt. Is een goeie in de tandartswereld. Als er echt troep in gezeten zou hebben, zou ik volgens mij ook onwijs last van mijn tandvlees moeten hebben, omdat dit juist zacht is. Het gekke is; ik heb alleen mijn onderbeugel met gel in gehad en ook mijn boventanden doen zeer.
Wat zou dit zijn?

Misschien doordat ik mij al die tijd al zo druk maak dát er wat aan de hand is, ben ik misschien wel gaan knarsen s'nachts, maar dit weet ik niet....
Want door alle ellende (paniekmeisje) dacht mijn vriendje ook van toedeloe...nouja en meestal hoort diegene het naast wie je slaapt..

jullie begrijpen, i am worried. Wat mij op zich wel geruststelt is dat ik de fabrikanten van Vivastyle heb gemaild en deze vertellen mij dat er binnen Europa een stricte controle is omtrent deze producten. Zeker de producten die via de tandarts gaan. Niemand kan ergens in literatuur vinden, klachten die lijken op die van mij.

Daarom dacht ik misschien komt het wel doordat ik het nog wel eens een nachtje herhaald heb. Misschien was het téveel ofzo. Maar ik heb dit alles onder toezicht van tandarts gaan. In november 2002 heeft hij mij nog gezien en waren ze nog prima. Mocht ondertanden nog een keer doen. Boven waren ze al mooi wit. Nou, doe ik dat 1 nachtje, krijg je dit....

O wat moet ik met mijzelf aan.

Als iemand nog een tip heeft! Alles is welkom

Bedankt!!!!

Liefs Leila
za, 05/24/2003 - 23:33 Permalink