vraag aan de digitale tandarts - tweekleurige brug?

Author:
Popko
Posted:
zo, 07/27/2003 - 14:10
Een jaar of 5 geleden werd er bij mij paradontitis geconstateerd. Ik heb 3 fapoperaties gehad. Er is nog 1 restprobleem.
Een grote kies (3e van achter -rechtsboven-) staat behoorlijk vrij & los. Er is heel wat bot weg. Hoewel er na de behandeling tussen deze kies en die ervoor weer wat bot bijgekomen is. Vroeg of laat moet deze kies er toch uit (furcatie enzo).
Het zal een vrij-zwevende brug worden de tegen het tandvlees aan ligt
Mijn vraag is: Bestaat er een tweekleurige brug, zodat het bovenste gedeelte wit is en het gedeelte op tandvleeshoogte tandvleeskleurig? Anders lijkt het echt nergens op volgens mij.
Van Leeuwen

Bruggen kunnen in de meest uiteenlopende kleuren vervaardigd worden aangezien de kleur voor het opbakken wordt aangebracht door de tandtechnieker. Het is dus ook mogelijk om een deel van een brug tandvleeskleurig te maken.

Dit dient echter wel goed besproken te worden met de tandtechnieker aangezien dit niet zo vaak gebeurd. Het is ook niet gemakkelijk om de kleur van het tandvlees te benaderen omdat de gemiddelde tandarts wel allerlei tandkleuren kan bepalen (met behulp van referentie kleuren) maar hier zitten geen tandvleeskleuren bij.

Suc6

Gr. Maurice

[ Dit Bericht is bewerkt door: Van Leeuwen op 2003-07-27 14:15 ]
zo, 07/27/2003 - 14:14 Permalink
Popko

Bedankt voor uw reactie.

Ik ben al blij als die brug onder de tandvleesgrens niet wit is. Het kleurverschil is niet echt erg, aangezien die kies en straks dus brug, niet voorin de mond zit. Zelfs bij een brede glimlach, zie je er (bijna) niets van.

nogmaals bedankt
zo, 07/27/2003 - 14:20 Permalink