Vooruitstekende voortand

Author:
am.smetsers
Posted:
za, 05/29/2004 - 00:50
Ik heb al sind mijn kinderjaren een vooruitstekende boventand. Naarmate ik ouder word, (ben nu 31)verergerd dit, nu al zodanig dat de tand een afdruk maakt in mijn onderlip, en mijn lippen niet meer mooi in model zijn, ik moet mijn onderlip een beetje naar voren doen anders komt die tand te voorschijn, niet echt mooi dus. Ben een aantal jaar geleden naar de orthodontist geweest, maar ik zou +- 5 jaar een beugel moeten en de kosten zijn dan € 5000, had ik er niet voorover. Nu voel ik de laatste tijd weer veel druk op die tand net alsof hij weer verder naar voren gaat. Weet iemand of je zoiets ook kan corrigeren met bijv. een kroon of facings oid, en of dit een redelijk goed resultaat geeft. En niet onbelangrijk wat de kosten hiervan zijn. Heb dit al eens gevraagd aan mijn tandarts maar zij vind dit zonde van een gezond gebit. Maar ondertussen zit ik ermee!!!
dj

Hoi,

Heel veel verstand heb ik er niet van maar voor 5000 euro kun je over het algemeen goed een implantaat laten plaatsen (zeker als er geen botverlies is). Of dat in jouw geval verstandig is weet ik echt niet.

Het is moeilijk te zeggen op afstand zelfs voor experts. Implantaten/bruggen maar ook facings: meestal is het een verzwakking als je gebit daarvoor gezond was..

Doeg,
za, 05/29/2004 - 01:09 Permalink
de digitale tandarts

Het is makkelijker om een naar achterstaande tand 'op het oog' te corrigeren: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=195&highlight=achteren

Om een tand weer in de boog te slijpen moet je soms bij een vooruitstaande tand flink wat aan de voorkant eraf boren, waardoor ook mogelijk een wortelkanaalbehandeling (met stift) onder de kroon noodzakelijk wordt.

Hoe meer er gedaan is aan een gebitselement des te zwakker deze over het algemeen zal worden. Het is de vraag of het mogelijke cosmetische voordeel zal opwegen tegen dit nadeel. Bespreek dit dan ook allemaal met je tandarts.

Succes.
ma, 05/31/2004 - 18:29 Permalink