Voortanden langer maken?

Author:
pietlutje
Posted:
do, 06/05/2014 - 10:32
Hoi allemaal,

Laatst was er een klein stukje van mijn voortanden afgebroken. De tandarts besloot dit weg te slijpen, en hierbij dus eigenlijk m'n voortanden korter te maken. Eigenlijk baal ik daarvan! Ik was blij met mijn voortanden die wat langer waren. Dat vind ik mooi.
Ze zijn nu niet extreem kort, maar ik merk het verschil erg. Zal ik mijn voortanden langer laten maken? Het stond me beter.

De tandarts zei dat er dan met de jaren steeds meer van je gezonde tand afgehaald moet worden om het composiet mooi te houden. Ze raadde het af.

Wat vinden jullie, zou het niet mooier zijn als mijn voortanden weer langer zijn? En is dat het waard?

Zie hieronder voor een foto
Attach
vV

Ik zie geen probleem. ben meer benieuwd naar de oorzaak van het afbreken, lijkt mij dat de kans groot is dat dat komt door een combinatie van slijtage en overbelasting, en wat je dan gaat doen om ze langer te maken is dan geen lang leven beschoren. Ik volg de tandarts in deze, naast dat ik geen esthetische problemen zie. Maar wat ik daarover vind doet niet ter zake, is mijn gebit namelijk niet. Zelfde geldt voor andere meningen van anderen.
Probleem is gewoon dat wanneer ze op welke manier dan ook langer gemaakt worden dat zeer waarschijnlijk het begin is van een drama omdat het denk ik niet zal houden.
do, 06/05/2014 - 10:54 Permalink
pietlutje

bedankt voor de reactie! Het stukje tand is afgebroken op een feestje. Ik wilde een slokje van mijn biertje uit een flesje drinken en iemand voor mij danste zo hard dat ik een harde stoot kreeg op het moment dat het biertje aan mijn lippen stond. Dus toen kwam dit hard tegen mijn voortand aan en brak er een stukje af.

ik heb wel wat gelezen over composiet.. waarom denk je dat dit bij mij een begin van een drama zou zijn en niet bij mij zou houden?
do, 06/05/2014 - 10:57 Permalink