Volgens mijn tandarts kan er weinig "leuks" gedaan worden

Author:
Willy McKenzie
Posted:
di, 09/09/2008 - 22:05
Goedenavond,

Dit is mijn eerste bericht en ik hoop dat iemand mijn verhaal herkend en misschien een antwoord of suggestie heeft.
Ik ben 57 en heb sinds ca.20 jaar kronen op mijn boventanden. De hals van de kronen begint zichtbaar te worden, :smt010 het is een lelijk gezicht. Ik heb de tandarts gevraagd wat er aan te doen is en het verhaal dat ik kreeg maakte mij niet blij. Mijn tandvlees is wat opgetrokken en het blijkt uit de foto's dat de wortels van mijn tanden op sommige plaatsen nog maar voor 1/3 in het bot zitten. De tandarts zegt nu dat er een frame gemaakt kan worden met kronen dat wordt bevestigd achterin mijn mond aan kiezen die nog redelijk zijn. Volgens de tandarts houdt dat niet langer dan ca. 5 jaar misschien korter. Het is een dure aangelegenheid als het maar voor zo'n 5 jaar is. De tweede optie zou zijn de tanden trekken een frame met valse tanden of hoe je dat noemt dat wordt dan ook weer bevestigd aan die kiezen, stuk voordeliger en zou ca. 10 jaar houden. De derde optie is een volledige protese boven. Dat wil ik niet.

Ik ben extreem bang voor pijn. Bovendien heb ik een kleine mondopening en het is lastig werken voor de tandarts. Als ik ca. 3 minuten mijn mond open heb doet mijn hele hoofd erg pijn en moet ik vragen om een paar minuten de behandeling te stoppen. Op mijn vraag aan de tandarts of hij een adres wist waar ik onder narcose :smt015 zou kunnen worden behandeld zei hij me dat hij geen adres wist en dat dat bijna nooit kan. Ik ben zelf gaan zoeken en vond een kliniek in Alkmaar, ETP tandartsen, ziet er goed en betrouwbaar uit. Ik heb een afspraak voor een intake gesprek en foto's gemaakt, zo kan ik in ieder geval een tweede opinie krijgen.

Ik heb mijn tandarts met dit verhaal gebeld, nog eens gezegd hoe bang ik ben voor pijn etc. De tandarts zei "de mond is van dien aard dat je er geen leuke dingen mee kunt doen". Nier erg bevorderlijk voor mijn vertrouwen in behandelingen. Volgens mij kan er tegenwoordig veel zelfs met heel "lelijke" monden en slecht tandvlees en zo erg is het bij mij nu ook weer niet :smt013 .
Wat moet ik hier nu van denken en kent iemand de ETP tandkliniek in Almaar?

Groet,
Willy :smt010 :smt010
Willy McKenzie

Graag ontvang ik de berichten over de kliniek in Alkmaar via persoonlijk bericht. (hoe werkt dat?) Ik kan de forumregels niet vinden maar begrijp uit uw antwoord dat er niets op het openbaar forum over klinieken etc. wordt gezegd.

Ik heb geen idee waarom mijn tandarts er nooit eerder iets over heeft gezegd, er zijn wel eerder foto's gemaakt. Ik ben al twee jaar geleden over het probleem met mijn kronen begonnen maar de tandarts schoof een oplossing steeds vooruit "het houdt nog wel een poosje". De tandarts weet dat ik extreem bang ben en maar kort mijn mond kan open houden. Ik vraag me nu af of hij het vooruit schoof omdat ik bang ben en het goed bedoeld was of dat hij zelf opziet tegen een dergelijke behandeling. Hoewel ik verder nooit klachten over mijn tandarts heb (ik ben al 10 jaar patient bij deze tandarts) begin ik nu te twijfelen aan zijn deskundigheid op het gebied van mijn probleem. :smt102
do, 09/18/2008 - 21:28 Permalink
rixt

"Graag ontvang ik de berichten over de kliniek in Alkmaar via persoonlijk bericht. (hoe werkt dat?)"

Eerst moet u even inloggen, via het woordje "ïnloggen", linksboven op deze pagina, op dezelfde manier als dat u dat doet om een bericht te kunnen plaatsen.
Daarnaast staat dan het woordje "nieuwe berichten", met het aantal ervoor.
Als u dit aanklikt, komt u bij uw "postvak in". Daarin vindt u uw persoonlijke berichten (pb's).

Er is ook een andere weg om er te komen, n.l. via het woordje "gebruikerspaneel" (rechts boven). Dit aanklikken. Dan verschijnt er een pagina waar u links bij opties "priveberichten" ziet staan. Via "priveberichten" kunt u komen bij uw "postvak in".
Het aardige van deze langere weg is dat u tegelijk eens de andere opties kunt bekijken.


"Ik kan de forumregels niet vinden maar begrijp uit uw antwoord dat er niets op het openbaar forum over klinieken etc. wordt gezegd."

Als u "regels en tips" aanklikt, leest u bij het 4e onderwerp: "namen en herkenbaarheid van tandartsen". Ik denk dat dat hetgene is wat Maja bedoeld met forumregels.


Komt u er zo uit?
vr, 09/19/2008 - 09:09 Permalink