Vlekken tussen tanden. Wat te doen?

Author:
Traveller123
Posted:
vr, 04/07/2017 - 21:56
Hallo mensen,
Ik heb een probleem. Ik heb op en tussen mijn tanden allemaal vieze vlekken zitten. Ik durf bijna niet meer te lachen omdat het er zo erg uit ziet.
Mijn tandarts zegt dat hier niks aan te doen is, ze heeft ook niet geprobeerd om er iets aan te doen. Daarom vraag ik me af of er echt niets aan te doen is. Ik dacht dat bleken misschien een optie zou zijn?
Is er iemand die hier verstand van heeft?
Ik heb foto's bijgevoegd.....

Groetjes
Attach
Lieneke

Bleken is hier geen optie, zo te zien gaat het hier om cariës. Gaatjes dus. Kan ik niet met zekerheid zeggen. Misschien ook nog erosie en/of abrasie. Er is hier weldegelijk een oplossing voor maar misschien kan jouw eigen tandarts deze niet bieden. Als het proces van gaatjes krijgen en erosie actief is (kan ik ook niet vanaf hier beoordelen) dan eerst een mondhygiënist opzoeken om de zaak te stabiliseren. Vervolgens kun je een esthetisch tandarts aan de haak slaan (lees: naar laten verwijzen). Bleken heeft hier geen nut.
za, 04/08/2017 - 09:20 Permalink
Traveller123

Als antwoord op door Lieneke

Volgens mijn tandarts waren het nog geen gaatjes. Ik moest gewoon goed door blijven poetsen en spoelen met mondspoeling om te zorgen dat het niet erger word. Is het slim om een afspraak te maken bij een mondhygiënist? Misschien dat deze meer voor mij kan doen dan de tandarts?
za, 04/08/2017 - 11:12 Permalink
vV

Als antwoord op door Traveller123

het lijkt erop dat het cariesproces wel gestopt is. Maar mbt de esthetische kant is weghalen verkleuringen en opvullen met composiet de enige optie denk ik. Zit te diep om resultaat te verwachten van bleken of zo. En in het werk zou het best kunnen blijken dat het toch al wel in het dentine zit, dus echt een gaatje is. Zijn in ieder geval een paar plekjes, mn de dieper verkleurde , waar ik dat verwacht.
za, 04/08/2017 - 13:13 Permalink