Vervorming

Author:
Lita
Posted:
zo, 01/07/2007 - 12:26
Hallo

Ik heb juni 2005 4 facings laten plaatsen omdat 1 van mijn voortanden erg naar voren stond en de kleine tand ernaast er zowat achter .Volgens mijn toenmalige tandarts was dit een goede oplosing alleen moesten het er wel 4 worden voor mooiste resultaat.Nou toen is de ellende begonnen , de 4 facings( porselein ) leken wel kronen , ze zaten zowat om mijn gehel e tand heen geplakt en waren naar mijn gevoel heel zwaar .Ze "hingen"echt aan mijn tanden en bovendien zaten ze ook nog allemaal aan elkaar gelijmt waardoor het meer op een brug leek.En dat niet alleen ; ik had er echt een heel spits bekkie aan over gehouden wat ik echt niet mooi vond en voorheen niet had!Mijn hele tandboog was veranderd!En daarna begonnen de klachten ; pijn , pijn en nog eens pijn en het werd alleen maar erger .Mijn Ta maar zeggen ; het went wel , nou het went dus niet want door verbelasting waren al mijn zenuwen aan het afsterven wat weer eindigde met 4 wkb en ook nog 2 apexen.Nu dik 1,5 jaar later loop ik nog steeds met klachten , ben echt overal al geweest; Huisarts , Parodontoloog , kaakchirurg etc.Heb ook nieuwe TA die de zware porseleinen facings vervangen heeft door lichte composiet en mij heel goed begeleid maar ook hij weet niet wat er nu nog aan de hand is .Ben nu door hem doorverwezen naar collega Implantoloog maar ook deze weet niet wat er is .Onstekingen zijn er volgens hem op de fotoos echt niet meer te vinden , en dat geloof ik ook want ik kan pijnstillers slikken zoveel en zo zwaar als ik wil maar klachten blijven.Wat hij misschien als oorzaak aangaf is dat mijn tandboog heel erg vervormd is waardoor mijn tanden eigenlijk tegen elkaar aan staan te duwen en de kleine snijtanden , waar ik ook het meeste last van heb!, deze druk moeten opvangen! Soms gaat het 's morgens wel redelijk maar s avonds word ik gek van de irritatie ; mijn tandvlees tintelt en word schraal ,het is net of er steeds een elastiek aan gespannen word en dat dan losschiet om mijn tanden.Het is een rare niet te omschrijven pijn.
Zou dit nu inderdaad door een vervorming komen , ik weet niet meer wat ik er nu nog aan kan doen of waar ik naar toe moet want echt niemand kan mij antwoord geven . Ook heb ik al mijn verstandskiezen nog , zouden mijn tanden echt ruimtegebrek hebben ?Wie kan mij zeggen wat te doen!!!!!
Lita

De pijn is meestal een beetje tintelent , bij de rechter kleine snijtand is het net of er iets om de tand spant en dan loslaat maar de klachten zitten altijd aan de kant tussen de grote snijtanden en de kleine , het is heel moeilijk te omschrijven. Wel kan ik gewoon bijten met mijn tanden , weliswaar misschien nog niet zo goed als vroeger maar is pijnloos.
Na verloop van tijd ( avonds ) dan word tandvlees achter mijn voortanden heel prikkelend en schraal en voelen mijn grote tanden "beurs "aan !Tja het is heel moeilijk onder woorden te brengen maar word er gek van en zelfs 3 zakjes Brufen 600 helpen niet tegen dit gevoel.

Help me hier a.u.b mee

M.v.g. Lita
zo, 01/07/2007 - 17:47 Permalink
Lita

Nee eigenlijk niet maar ben ook al in bezit van een splint welke ik dan 's nachts draag . Was al een probeersel van mijn TA maar klachten zijn nog precies zelfde.Helaas ....
zo, 01/07/2007 - 18:48 Permalink
robinson

Denk toch sterk aan een klem- of knarsprobleem,onbewust.
Hoe is de relatie van je onder-en bovenfront?
Heb je werkof bezigheden waar je je sterk moet concentreren?
zo, 01/07/2007 - 20:15 Permalink
Newtan

Nee nooit klachten gehad, en ook geen vullingen of kronen vervangen.

Dus het enige wat veranderd is, zijn de voortanden?
Dan ben ik het met Robinson eens.
Klemmen maakt geen geluid. Maar 80% van de mensen doet dit. Sommigen merken het pas als het pijn doet.

Verlichting kun je krijgen door van de achterzijde van de voortanden wat af te laten slijpen. Dan wordt de druk op je voortanden minder.
Ze zijn daar toch al gevuld, dus veel kwaad kan het niet.
zo, 01/07/2007 - 21:14 Permalink
Lita

Maar mijn tandarts heeft dat al gedaan en voortanden en ondertanden maken absoluut geen contact meer , implantoloog heeft dat ook nog bevestigd. Wat wel zo is is dat 1 tand voorheen nooit contact maakte met mijn lip omdat deze nogal ver achter mijn voortand stond , en nu natuurlijk opgedikt is en wel wat druk van mijn lip krijgt .Het is ook net of er luchtbelletjes langs de zijkant van deze tand uitfloepen .Moet nu morgen op advies van implantoloog naar KNO arts om holtes na te laten kijken ....dus wacht meer weer even af .

Gr Lita
ma, 01/08/2007 - 14:59 Permalink
Lita

Nou helaas ook KNO arts kon niets bijzonders vinden dus aan holtes ligt het niet ;eigenlijk helaas...
Maar is wel om moedeloos van te worden want wat nu , implantoloog staat niet te trappelen om tanden er uit te halen , maar wat dan nog.
Heb wel gevoel dat 1 tand een perforatie heeft waardoor tandvlees wat schraal blijft en branderig .Andere tand is naar mijn gevoel ook een stukje naar beneden gezakt waardoor het net is of deze iets langer is geworden??
Maar al met al is er eigenlijk niemand die het weet ...

Gr lita
ma, 01/22/2007 - 13:32 Permalink