Vervolg plaatsen 1-fase implantaat bij ontsteking

Author:
Ansje
Posted:
vr, 10/27/2006 - 20:55
Ik had toegezegd een bijdrage te leveren aan dit forum door u op de hoogte te houden over het verloop van het plaatsten van een implantaat bij een ontsteking. Zie ook mijn vorige topic http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=8725

Inmiddels is het plaatsen van het 1-fase implantaat uitgevoerd. 3 dagen geleden is de kies getrokken. De fistel boven de kies was heel snel verdwenen. De dag erna ben ik gestart met een antibioticakuur. Gisteren is er geïmplanteerd met een bottransplantatie, gedeeltelijk uit mijn eigen kaak en gedeeltelijk kunstbot.

Al met al viel het me best tegen, ik heb bijna 3 uur in de stoel gelegen met de kanttekening dat er direct een kies van composiet op geplaatst is.

Achteraf vond ik een minder prettige bijkomstigheid dat er steeds een assistente bijgeroepen werd om foto's van de implantatie te maken. Ik heb wel gevraagd waarvoor dat diende en hij zei dat hij het materiaal eventueel voor een presentatie zou gebruiken. Ik vond dat hij toch op zijn minst toestemming had moeten vragen.

Nu moet ik alweer toegeven dat ik me zorgen maak. Vanmorgen ben ik voor controle geweest en ik weet niet of de implantoloog het over het hoofd heeft gezien maar vanavond zag ik dat de fistel boven de kies weer terug is. Dit lijkt me niet echt een goed teken?! Of is het te vroeg om deze conclusie te trekken?

Met vriendelijke groet,
Ans
Ansje

Zaterdag de implantoloog gebeld, had zijn 06 nr. gekregen. Hij vond dat ik me geen zorgen moest maken en kon op dat moment toch niets doen zei hij.

Inmiddels zit er een gigantische bult om de fistel heen, naast mijn neus is het helemaal dik. Ook zijn de hechtingen linksboven veel dichter boven mijn kiezen gehecht, waardoor de ruimte naar boven toe veel korter is geworden en het trekt. Uit de hechtingen die in de onderkaak zijn aangebracht komt inmiddels pus en het tandvlees doet erg pijn.

Ik heb vanmiddag in principe een afspraak met de implantoloog maar ik heb het gevoel dat ik in een soap ben beland en dat ik niet in goede handen ben.

Wat kan ik doen?
ma, 10/30/2006 - 08:44 Permalink