vervangen kronen naar keramische kronen

Author:
erwinnos
Posted:
do, 02/06/2014 - 20:38
Hallo,

Helaas is er door een valpartij een stuk van mijn kroon afgebroken. Ik heb een brug bestaande uit vier kronen. Mijn tandarts zegt dat de enige optie is de kronen te vervangen.Lijmen kan ook maar geeft geen garantie dat dit blijft zitten. Het zijn mijn twee voortanden en de tanden daar naast. De brug is van 2007. Onder de brug zitten vier metalen stiftjes gemaakt van de afgeslepen tanden. De kronen zijn gemaakt van porselein.Het nadeel van de kronen vond ik dat deze in het licht donkerder zijn dan mijn tanden ernaast en er onder. Is het mogelijk om hier keramische kronen te plaatsen?

mvgr Erwin
erwinnos

Hallo Romy,

Bedankt voor je reactie.
Oh dat wist ik niet, ik dacht dat er verschil in materiaal was. Is porselein cosmetisch gezien het beste materiaal wat kan worden toegepast? Ik heb voor de duidelijheid een foto gemaakt van mijn kronen. Het nadeel van mijn kronen die ik heb is dat deze wat donkerder van materiaal zijn dan mijn eigen tanden. De kronen laten geen licht door.

Groet Erwin, thx
Attach
za, 02/08/2014 - 15:41 Permalink
zel'dovich

Misschien gaat het toch om metalen kronen met opgebakken porselein. Die laten geen licht door en daarom krijg je ze nooit zo als echte tanden die wel licht doorlaten. Volledig porselein laat licht door maar is zwak. Een alternatief is een keramische onderstructuur met opgebakken porselein die ook licht door laat.
za, 02/08/2014 - 20:12 Permalink