Versleten voortanden door knarsentanden

Author:
Luppie
Posted:
vr, 01/13/2006 - 12:56
Beste mensen,

Wie kan mij iets meer vertellen over versleten voortanden. Aangezien ik een knarsertander ben zijn mijn voortanden deels versleten. Ik gebruik sinds 2 jaar een kunststof bitje, maar heb deze niet elke nacht in (zit niet altijd lekker...)
Wat kan ik hier tegen doen en dan bedoel ik eigenlijk: moet ik kronen laten zetten of porceleine plaatjes oid.....en hoe werkt dat met de nieuwe zorgverzekering ?

Wie kan mij een goed antwoord geven.

grt.
Patrick
Geke

Je kunt je voortanden weer mooier laten maken met porceleinen kronen of schildjes. Het beste kun je met je tandarts overleggen wat de mogelijkheden zijn voor jou tanden, want dat kunnen wij hier op internet natuurlijk moeilijk beoordelen. De tandarts weet precies hoeveel er nog staat en wat hij of zij er aan kan doen. Verder als er wat aan gedaan is, is het alsnog belangrijk om je plaatje te gaan dragen, misschien moet er wat aan bijgeslepen worden, zodat hij weer lekker zit. Als er kronen of schildjes op komen zal er een nieuwe gemaakt moeten worden, omdat deze dan niet meer past. Dat is ook belangrijk omdat porceleinen voortanden boven tegenover gewone tanden onder, erge slijtage van de ondertanden veroorzaken, omdat porcelein erg hard is. Dus ga met je tandarts overleggen wat mogelijk is, wat risico's zijn etc.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het altijd laten weten.

:smt006 Geke
vr, 01/13/2006 - 19:08 Permalink