Verschillende problemen gebid.

Author:
Iemand1994
Posted:
do, 12/19/2019 - 02:56
Dag iedereen,

Ik zou graag enkele problemen voorleggen aan jullie. Hopelijk kan iemand me helpen.
Sinds augustus had ik plots barstjes in drie van mijn voorste tanden. Ik ben hiermee naar de tandarts geweest. Ze gaf aan dat dit geen probleem was. Was natuurlijke slijtage. Ik vroeg of het door erosie kon zijn, mijn tanden schijnen wel wat door (echter drink ik weinig frisdrank en dergelijke,maar had er online iets van gelezen).
Ze gaf aan dat er absoluut geen sprake is van erosie op mijn tanden. Ze gaf aan dat ik een perfect gezond gebid heb. Ik stel me hier vragen bij....dan krijg je toch geen barsten in je tanden.
Ik vroeg of de slijtage door iets anders kon komen. Ze keek nog eens naar mijn tanden en gaf aan dat de barsten natuurlijke slijtage zijn (ik ben nog maar 25 en dus nu al bang voor de toekomst). Ik vroeg me af of ik misschien tandenknars (vriend geeft aan dat hij dit echter nog nooit heeft gehoord). Tandarts gaf aan dat dit misschien wel kan zijn. Ik heb zelf gevraagd om een opbeetplaat te laten maken, om zeker te zijn. Afdrukken genomen , twee weken later kon ik deze ophalen.
Echter een week na afspraak 1 kreeg ik plots pijn aan mijn twee achterste kiezen links. Ook een volledige gevoeligheid aan de hele bovenkant van mijn gebit. Gevoel alsof alles ontstoken was ? Drank deed pijn , metaalachtige smaak in mijn mond., tandvlees bloed niet ...(voordien nooit last gehad van gevoeligheid, in heel mijn leven nog maar 1 gaatje gehad)
Ik dus in paniek gewacht op mijn volgende afspraak. Daar heb ik aangegeven wat ik allemaal voelde. Ze kon niets zien. Ook op de foto's die ze nam waren er geen afwijkingen te zien. Zou wel over gaan. Opbeetplaat gepast. Zat wat te strak dus ze heeft alles wat bijgeslepen. Naar huis dan maar.
De eerste nacht had ik al last van de opbeetplaat. Ik val sowieso moeilijk in slaap, maar met de opbeetplaat krijg ik mijn mond niet toe,waardoor ik een heel droge mond krijg. Heel onaangenaam gevoel. Ook spant alles heel hard aan. Ik heb 10 jaar geleden blokjes gehad en heb hiervoor een draad achter mijn tanden. De opbeetplaat lijkt hier ook wat tegen te duwen ?
Na een week nog niet gewend aan de opbeetplaat, lijkt of ik nu juist wel beging te knarsen ? Ik word soms wakker omdat ik mijn mond wil dicht doen en dit pijn doet...
Ook het ontstekingsgevoel wordt erger...in de ochtend valt het redelijk mee ,maar na verloop van tijd voel ik zelf mijn hart in mijn tanden kloppen. Pijn zit nu in 2 bovenste kiezen aan elke kant en mijn 2 voortanden. Metaalsmaak is nu zelfs zo erg dat ik eten met gewoon bestek vies vind smaken (ik weet het, klinkt vreemd)
Toch maar terug naar tandarts gebeld voor een afspraak. In de eerste plaats heb ik gevraagd om de splint bij te slijpen. Leek goed te voelen op dat moment.
Aangegeven dat de pijn in mijn gebit erger was geworden. Ze gaf aan dat ze echt niets kon zien, ik moest nog maar even afwachten. Indien nodig zou ze binnenkort wel eens een speekselstaal afnemen? Gevraagd hoe lang ik nog moest afwachten. Dit kon ze niet zeggen....
Nu zijn we bijna een week later en ik kan niet meer van de pijn...
Ik draag de splint 's nachts wel,maar omdat alles zoveel pijn doet en ik mijn mond niet volledig toe krijg lijk ik mijn nekspieren meer op te spannen. Nu doen mijn.wangen sinds drie dagen dus ook pijn, sinds afgelopen nacht is dit ook op mijn nek overgeslagen. Ik slaap bijna niet meer. Eetlust is er natuurlijk ook niet meer...kortom ik ben een wrak.
Ik ben momenteel op zoek naar een andere tandarts maar is hier nog niet zo simpel. Ik ben bang dat ze plots iets onnodigs aan mijn tanden zullen doen. De tanden van mijn broer en mama zijn verpest door een orthodontist en de tanden van mijn papa en mijn zus door een tandarts...dus jullie begrijpen vast wel dat ik bang ben om zomaar naar iemand anders te gaan.
Graag wil ik voordat ik naar een andere tandarts ga even weten wat jullie denken dat er (allemaal) mis kan zijn met mijn tanden.
Nog 1 vraag extra: kan je tandstand veranderen door een opbeetplaat?
vV

heel verhaal. maar te lastig om zonder verder beeld even vanachter een pc te beantwoorden. Mijn advies is dan ook een second opinion laten doen, buiten werkgebied eigen (en eventueel toekomstige) tandarts. dan krijg je een neutraal beeld. Wel handig is dan te zorgen dat je dossier en huidige aanwezige foto's erbij hebt, scheelt wellicht maken van nieuwe en daarmee kosten.
do, 12/19/2019 - 10:17 Permalink