Verschil Lava en Procera

Author:
mirella1st
Posted:
za, 12/29/2007 - 16:55
Ik moet/wil een aantal kronen en 1 brug laten plaatsen in de bovenkaak.
Nu wil ik graag weten wat het verschil is tussen Lava zirconium en Procera zircomium, het materiaal waar kronen van gemaakt kunnen worden.
Ik heb wel begrepen dat Lava dunner is maar is het ook sterk genoeg.
Dus als ik moet kiezen wat zouden de tandartsen op dit forum mij adviseren.
Ik heb een prijsopgave gekregen die goedkoper is dan de prijsopgave die ik heb voor Procera kronen dus dat ze duurder zouden zijn gaat in mijn geval niet op.
fransaki

Bij lava zijn de zirconium kappen in kleur te bestellen, dit maakt het voor de technieker makkelijker om een esthetisch fraai resultaat te krijgen met het opbakken van porcelein. De kappen van Lava zijn ook sterker dan procera, zeker als de kappen dunner worden. Ze hebben allebei 5 jaar garantie dus dat maakt niks uit. Persoonlijk zou ik voor Lava gaan op grond van sterkte en esthetiek. Dat wil niet zeggen dat met procera geen mooi resultaat behaald kan worden, maar het kan net wat anders zijn in sommige gevallen. Mijn technieker zelf maakt zowel procera als Lava en die doet bij zichzelf Lava. Bij Lava weet je ook dat het in nederland wordt gemaakt en niet ergens in azie. Ik heb 1 keer een procera-front in azie laten maken en zag duidelijk verschil met de pasvorm van de kappen. Voor mij dus geen procera uit azie meer.
zo, 12/30/2007 - 09:55 Permalink
mirella1st

Ik heb inmiddels het 1 en ander gelezen over kronen van Lava zirkonium en denk toch dat ik uiteindelijk voor Lava ga kiezen.
Jammer dat er zo weinig reacties zijn van de tandartsen op dit forum, waarschijnlijk omdat ze niet met dit materiaal werken.
Zijn er misschien mensen op dit forum die een brug of kroon hebben van Lava zirkonium? En hoe bevalt dat?


http://www.3meworld.nl/3meworld_26/paginas_26/artikelen_26/precisiewerk…
zo, 12/30/2007 - 18:45 Permalink