Verkleurt composiet??

Author:
leeuwtje8
Posted:
zo, 07/08/2007 - 15:52
Hoi,

Zo'n 2 maanden geleden heb ik een nieuwe kroon (voortand) laten plaatsen omdat die oude om een of andere duistere wijze is gaan verkleuren. Nu mijn kroon is heel mooi geworden en past veel beter bij de andere voortand maar hij is veel witter, ondanks dat ik bij de tandtechnieker ben geweest voor kleurbepaling. Afijn er waren 2 opties, andere kroon of de rest bleken. ik heb gekozen voor de rest bleken. Dat is heel goed gegaan.

Maar omdat mijn andere voortand iets naar achteren stond en mijn 2 snijtanden iets scheef stonden heb ik dat laten corrigeren met composiet. Het uiteindelijke resultaat was heel mooi, en de kleur sloot goed aan. Maar na nog geen week zag ik al kleurverschil en dat is alleen maar erger geworden. Nu moet ik volgende week weer langs om mijn ondertanden, waarvan er ook een paar scheef staan ook te laten doen.
Mijn vraag is dan ook, kan dit zomaar. Ik zeg erbij ik rook en had ook wel verwacht dat dit eens zou kunnen verkleuren maar dat na een aantal jaren en niet na 1 week.
Wat heeft mijn tandarts nu niet goed gedaan? of ligt dit aan mij?

gr. caroline