Verkleuren van noodbrug

Author:
Miracle
Posted:
vr, 11/09/2007 - 21:12
Wegens omstandigheden heb ik al enkele maanden een 8-delige frontnoodbrug die erg hard gaat verkleuren. Ik weet dat er natuurlijk ander materiaal voor wordt gebruikt dan bij de definitieve brug, maar het begint nu toch wel erg geel te worden en er komen wat donkere vlekken op de voortanden. Kan iemand mij vertellen of ik dit op de een of andere manier wat witter kan krijgen? Voorlopig hoef ik namelijk nog niet te rekenen op de definitieve brug. :cry:
Miracle

Nee dat niet, maar ze vindt het niet nodig om alleen voor het verkleuren een nieuwe brug te moeten maken. Maar ik ben degene die er mee moet lopen en niet zij!
Dus jij weet er ook geen oplossing voor dan alleen het maken van een nieuwe?
vr, 11/09/2007 - 22:05 Permalink
robinson

Wat is het probleem om nog geen definitieve brug te maken?

Nieuwe noodbrug is vrij eenvoudig te maken als de beginafdruk nog bewaard is.
Makkelijk verdiend en ook nog leuk werk.

Zo niet,
1. polijsten
2. mbv. composiet brug verfraaiien.
vr, 11/09/2007 - 22:10 Permalink
Miracle

Wat betreft de definitieve brug, dat is 'n heel lang verhaal. Er schijnen problemen te zijn met het lab. Verder wil ik hier liever niets over kwijt.

Ik denk dat er voor mij niets anders opzit dan heel geduldig te wachten :cry: en nog maar eens proberen om haar te overtuigen dat ik dit super erg vind om met zulke gele tanden rond te moeten lopen. Wie weet heeft ze volgende week wel een goede week :wink: en krijg ik het voor elkaar.

In ieder geval: tóch bedankt!
vr, 11/09/2007 - 22:18 Permalink
vV

HEt is zoals Robinson stelt mogelijk de noodbrug even te polijsten om de verkleuring weg te werken, en dan even ene laagje bonding al dan niet met composiet erop als vernislaagje om nieuwe verkleuring op korte termijn te verminderen en eventueel de kleur een beetje op te halen.

Simpel en heel effectief (al schijnen er nog steeds tandartsen te zijn die niet weten dat dit kan..)

en problemen die de tandarts met het lab heeft zijn niet de uwe.. u kunt dus eisen dat er iets gedaan wordt, er zijn meer goede labs die deze klus graag hebben!
za, 11/10/2007 - 10:34 Permalink
hello jozefien

Miracle, bewondering voor je geduld. Maar je kan inderdaad in dit geval wel iets eisen van je tandarts, ik vind het niet goed dat hij jou met zijn probleem opzadelt, dus zeg wat je graag gedaan wil hebben en vraag naar een ander lab. :smt006
za, 11/10/2007 - 10:47 Permalink
hello jozefien

praat maar niet over vrouwelijke tandartsen :smt005 ...Onze schooltandarts was een vrouw, iedereen was doodsbang voor haar, er waren klasgenootjes die door haar niet meer naar de tandarts durfden, heel pedagogisch ze zei b.v. "als je niet stil zit bind ik je vast" , "stel je niet zo aan" en de ergste: " als je nu niet stil zit dan krijg je een klap" . Ik zie nog mijn moeder de praktijkkamer binnen rennen :lol: (ja ze mocht niet mee naar binnen) en mij zo uit de stoel trekken " als er geslagen moet worden dan doe ik dat zelf en zal ik jou eens een oplawaai verkopen, ben jij nou een tandarts enz.enz. :lol: pffff ik hoefde niet meer, mijn moeder heeft een particuliere tandarts voor ons gezocht, dat was in die tijd bijzonder, want rijk waren wij niet, maar ik ben mijn moeder nog altijd dankbaar. Gelukkig ken ik nu een hele lieve, goede vrouwelijke tandarts. je hebt ook horken van mnl tandartsen :smt006
za, 11/10/2007 - 13:05 Permalink
Miracle

Nog even een korte reactie op de verantwoording van de tandarts.
Natuurlijk is zij hier verantwoordelijk voor want zij is de opdrachtgeefster. Maar wát als ze zegt dat ook zij weer afhankelijk is van het lab en niet naar een ander lab wil overstappen??
Het is allemaal heel gemakkelijk gezegd en erg aardig bedoeld van iedereen, maar ik ben gewoon afhankelijk van deze tandarts en als zij geen medewerking wil verlenen, sta ik met mijn rug tegen de muur!
Dat is als je een soort machtspositie hebt.
Ik heb ook al naar de klachtenlijn gebeld van tandartsen en ook zij zeggen hier niets aan te kunnen doen dat alles zo lang duurt. Je kunt hier alleen terecht als je vindt dat je tandarts niet deskundig is. Dat is hier namelijk niet aan de orde.
Dus in mijn geval is het gewoon "geduldig" afwachten tot ik mijn nieuwe brug krijg en ondertussen kijken of ze een nieuwe noodbrug wil maken.
zo, 11/11/2007 - 14:14 Permalink
vV

ehmm, zij kan wel maar wilt niet naar een ander lab hiervoor. Laat maar uitleggen waarom dan zij u zo lang slachtoffer laat zijn van haar problemen met 1 lab..Zij moet wel een heel erg goed verhaal hebben overigens, ik zou niet weten wat. En zij heeft altijd de mogelijkheden om het lab onder druk te zetten, namelijk als klant vertrekken. Dan missen ze niet alleen dit werk, maar al haar werk in de toekomst..

En als zij niets wilt, u kunt wel iets namelijk overstappen naar een ander. Vervelend in deze situatie, maar u niet verwijtbaar! Betekent wel extra kosten voor u, maar m.i. mag zij daar voor opdraaien.

En inderdaad/uiteraard is het minste wat u kunt verwachten dat de noodbrug op korte termijn gecorrigeerd dan wel vervangen wordt...
zo, 11/11/2007 - 19:25 Permalink