verkleurde voortand

Author:
Danielleke
Posted:
wo, 05/04/2011 - 20:48
Hoihoi,

Ik had een witte vlek op mijn voortand die ik niet mooi vond. Mijn tandarts heeft deze vlek weggewerkt dmv een vulling van composiet. Het probleem is nu dat jaren later, deze tand alleen maar lelijker geworden is. Het is nu een grotere gele vlek ipv een klein wit vlekje. Maar goed... hij heeft vantevoren wel aangegeven dat deze kon verkleuren op den duur. Nu zit ik eraan te denken om een porseleinen facing te laten aanbrengen, maar nu is de vraag: Blijft een porseleinen facing wel op kleur? En is deze te verkrijgen in dezelfde kleur als de rest van de tanden. Ik heb geen perfect wit gebit maar wil de tand graag in dezelfde kleur dan mijn andere voortanden, maar ben bang dat ik straks weer hetzelfde probleem heb met 1 verkleurde tand. En aangezien zo'n facing best prijzig is zou ik dat graag willen weten. Alvast bedankt.
Stokertje

De kleur van de facing blijft, en is zeker te verkrijgen in de kleur van de rest van je gebit. Tegenwoordig kunnen ze heel mooi en natuurlijk worden gemaakt. Echter bestaat de kans dat de rest van je gebit in de loop der jaren wel wat verkleurd, en de kleur van de facing normaal blijft.. Je zou eventueel de vulling op je voortand kunnen laten vervangen, scheelt ook in de kosten.
wo, 05/04/2011 - 20:55 Permalink
vV

ik zou gewoon de vulling laten vervangen door een nieuwe vulling. de materialen zijn beter geworden,en het geeft minder schade aan de tand dan een complete facing. daarnaast heeft een facing ook niet het eeuwige leven.
vr, 05/06/2011 - 11:26 Permalink