Verdoving bij behandeling van facing?

Author:
Sanne1983
Posted:
zo, 06/26/2005 - 21:55
Hoi,

ik las dat iemand werd verdoofd tijdens een behandeling voor het plaatsen van een facing op zijn/haar voortanden. Nu wil ik dit ook binnenkort laten doen, maar van een verdoving heb ik nog niet gehoord?
Kan iemand mij vertellen of dit altijd gebeurt en hoe dan wel?

Groetjes Sanne
Van Leeuwen

Wanneer het glazuur is weggeslepen om ruimte te maken voor de facing en bij het verwijderen van de noodfacing het dentine/tandbeen tijdelijk bloot ligt kan dit erg gevoelig zijn. Daarom wordt er dus weleens verdoofd bij het plaatsen van een facing. Dit gebeurd gewoon met een kleine injectie van wat verdovingsvloeistof.

Gr. Maurice
ma, 06/27/2005 - 06:59 Permalink
Mireille

Ik heb afgelopen woensdag de noodkroon laten verwijderen en een porseleinen kroon gekregen op mn voortand. Ze trok de noodkroon met haar hand eruit en daarna voelde het ergggg gevoelig aan allemaal, er moest ook klein beetje bijgeslepen worden.
De tandarts zei zelf als het te gevoelig is kan ik je een beetje verdoven, dat was zeker nodig, maar ik heb dan ook best gevoelige tanden. Zo gek is het dus niet om verdoofd te worden.
vr, 07/01/2005 - 12:08 Permalink
MandyV

het is eigenlijk net als bij het vullen van een gaatje...je kunt zelf bepalen of je verdoofd wordt of niet. Maar het is idd zo dat wanneer ze een laagje van je tand wegslijpen, het allemaal erg gevoelig wordt.
ma, 07/04/2005 - 10:58 Permalink