verbeteringen

Author:
TrainingFreak
Posted:
zo, 12/21/2003 - 14:14
Ik poets mijn tanden 2x per dag
ik schrap s'avonds met een tongschraper
ik gebruik xylifresh

Nu heb ik wat vragen,
- wat kan ik nog meer doen om mijn tanden beter in conditie te houden

- Ik wil ook graag weten welke tandpasta ik kan gebruiken, is die nieuwe van prodent met die calcium bolletjes goed? Welke raad u aan en waarom?

- Ik moet ook flossen, maar waarom? ik zie nog eten tussen mijn tanden

- mondspoeling maar welke is heeeeel erg goed en waarom?

- Xylitol kan je dat ook in een vloeistof verkrijgen? (100% xylitol)

- vergeet ik nog iets wat ook goed voor mijn tanden is?



ook nog even dit hoe krijg je meer speeksel in je mond? (jaja kauwgom, maar zijn er nog meer dingen die de speekselklieren voorderen) Want in genoeg speeksel groeien de bacterien ook minder snel, en daarom groeien de bacterien s'avonds drastisch omdat dan je speekselklieren niet werken om speeksel aan te maken


oke alvast bedankt voor uw reactie digitale tandarts

[ Dit Bericht is bewerkt door: TrainingFreak op 2003-12-21 14:15 ]
Lieneke

Heel goed dat je die 3 dingen al doet!

* Je kan gaan flossen of stokeren. dat is nodig omdat er tussen je tanden ook plak zit (bij iedereen). Plak bestaat niet uit voedselresten maar uit bacterien. Die zijn zo klein dat je ze dus haast niet kan zien. Bovendien zit het vaak iets onder jouw tandvlees en is dus erg slecht zichtbaar. Het is ook nog zo dat plak wit/gelig is. Het steekt dus niet af bij de kleur van de tanden en daardoor weer moeilijk te zien.

* welke tandpasta je gebruikt maakt niet zo uit. als er maar fluoride in zit.

* Listerine is een goed spoelmiddel. Wat echt echt echt helpt is Corsodyl, perio-aid, bocasan etc. lees eerst de bijsluiter!

* xylitol zit misschien in lightdranken. kijk eens op de verpakking...maar ik denk het haast niet. meestal zit daar sorbitol in.

* wat verder goed is; gezond eten (veel vitamines en kauwbaar voedsel; brengt speekselvloed op gang), niet vaker dan 6 keer per dag, niet meteen je tanden poetsen na het eten, niet te veel zure producten gebruiken, mond spoelen met water na het eten.

* speeksel krijg je door aan lekkere dingen te denken.
zo, 12/21/2003 - 23:37 Permalink