uitneembaar vals gebit

Author:
bryan712
Posted:
za, 11/12/2016 - 13:33
hallo,ik overweeg een uitneembaar volledig vals gebit,wat zijn de voordelen,en of nadelen hiervan?ik heb heel slechte tanden,heb al gaten waar er tanden weg zijn en wil nu een mooie mind tanden,maar kronen of implantaten kan ik echt niet betalen,dus is mijn enige optie een uitneembaar vals gebit.ik heb wel last van wegtrekkend tandvlees,kan dit een probleem vormen?en zijn er nadelen of voordelen?ik ben 48 jaar
Lieneke

Als antwoord op door bryan712

Je weet dat het weekend is? Maar goed, ik zal je vraag zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Het is nogal een brede vraag....Het nadeel van een prothese is dat je jouw eigen tanden dan kwijt bent. Ja, dat was een inkoppertje. Eigen tanden zijn vrijwel altijd beter. Eigen tanden houden het kaakbot overeind. Eenmaal de tanden kwijt, dan gaat de kaak slinken en tja..dan kan ook die prothese weer uitvallen waardoor er uiteindelijk toch implantaten nodig zijn (als dat nog mogelijk is). Een prothese zit lang niet altijd even lekker. Sommige mensen vinden het fantastisch, maar ook heel veel niet. Zo gaat er een flink stuk smaak / beleving van eten/drinken verloren. Het is nogal een flinke klomp in je mond. Een prothese moet, net zoals tanden, netjes schoon gehouden worden en niet gedragen worden in de nacht. Anders kunnen er schimmels e.d. ontstaan. Tja en mooi...smaken verschillen zullen we maar zeggen. De voordelen...euhm...ja, sorry, die moet je niet aan een mondhygiënist vragen, vrees ik. Ik probeer juist tanden zolang mogelijk gezond te behouden...enige voordeel is dat als het tandvlees ernstig is ontstoken en niet behandeld meer kan worden en het dan getrokken wordt er weer een gezonde situatie kan ontstaan.
za, 11/12/2016 - 18:18 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door bryan712

Het klinkt alsof u denkt dat het u allemaal overkomt en er geen enkele vat op zou hebben. Heeft iemand u ooit eens uitgelegd hoe u gebitsverval kunt voorkomen? Heeft de tandarts samen met u besproken wat u eigenlijk wil met uw tanden en u geïnformeerd over de mogelijkheden? Het komt nu op mij over alsof u langs elkaar communiceert.
zo, 11/13/2016 - 16:27 Permalink