Twee spleetjes tussen de voortanden

Author:
Rosanne
Posted:
do, 01/08/2009 - 16:39
Een jaar of 8/9 geleden heb ik voor mijn 'scheve' gebit (overbeet) een (blok)beugel gehad bij mijn toenmalige tandarts zelf. Echter, de communicatie was slecht tussen de tandarts, mijn moeder en mij (mijn moeder heeft altijd al angst gehad voor de tandarts en als kind neem je dit natuurlijk over).
De beugel duurde veel langer dan besproken en de tandarts bleef maar bijwerken, er was steeds een reden om nog langer door te gaan. Ik zou daarna ook nog een vaste beugel moeten dragen. Op begeven moment (na 3 jaar) was ik het helemaal zat en ben ik gestopt. Het contact met de tandarts is toen door ons verbroken.

Wij hebben toen geen nieuwe tandarts gezocht en 2 jaar geleden heb ik mezelf er toch maar weer tot gezet om naar de tandarts te gaan (je hebt maar 1 gebit!) en na wat rondbellen kon ik terecht.

Sinds die tijd ongeveer begon ik mij namelijk steeds meer te ergeren aan twee spleetjes tussen mijn voortanden (niet tussen mijn twee voorste, maar tussen die tanden en de tanden ernaast zegmaar... zie foto's). Als ik van voren in de spiegel kijk zie ik niets, maar draai ik mijn hoofd dan is er aan elke kant een spleetje zichtbaar.

Daar wil ik dus wat aan laten doen en ik vroeg me af of iemand misschien een advies heeft? Ik heb hier meer al wat gelezen over het laten opvullen met composiet, maar ik weet niet of dat ook kan in mijn geval (of iig een stukje?)? En op wat voor kosten zou ik ongeveer moeten rekenen (neem aan dat niets vergoed wordt omdat het om cosmetisch werk gaat)?
Verder overweeg ik ook nog steeds om mijn tanden te laten bleken (bij de tandarts), maar als het opgevuld is kleurt dit dan ook mee met het bleken?


Ik wil dit ook bespreken met mijn eigen tandarts, maar ik heb hem de afgelopen keren ervaren als vrij jong en naar wat ik vermoed dus ook vrij onervaren.

Alvast bedankt!

foto; http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-BBH7INDE.jpg
vV

hm, ik vind het wel charmant..

Maar goed, het is eenvoudig met composiet te herstellen, wordt egwoon als vulling gedeclareert, dus ook vergoedt binnen de voorwaarden. Ben je nog geen 22 valt het dus 100% binnen de vergoeding.

Bleken zal je eerst moeten doen en dan een tijdje wachten hiermee, want vulmateriaal bleekt niet mee.
do, 01/08/2009 - 17:25 Permalink