Twee soorten tandpasta

Author:
Moon
Posted:
vr, 02/18/2005 - 16:40
Hallo!

Geen idee of mijn vraag belachelijk is, maar stel hem toch maar...

Ik gebruik al een jaar of 3 sensodyne, omdat mijn tanden erg gevoelig waren door kou. Dat deed eigenlijk echt wonderen en de gevoeligheid ging eigenlijk weg en is niet meer terug gekomen.

Maar... vorige week was ik heel optimistisch... moest nieuwe tandpasta hebben en toen hadden ze bij de kr**tvat Colgate in de aanbieding. Dus heb ik colgate sensitieve gehaald (2 tubes voor de prijs van één) Sensodyne is een goede tandpasta hoor, maar ook behoorlijk duur...
Ik moet zeggen dat ik erg van colgate onder de indruk was. Mijn tanden zijn naar mijn gevoel echt heel erg schoon (schoner als met sensodyne) maar... de sensitieve is minder goed en de gevoeligheid komt wel weer terug.
Kan het kwaad om bv. 's morgens met Colgate te poetsen en s'avonds met sensodyne om zo de gevoeligheid te voorkomen???
prondel

Ik twijfel of je effecief gebruik maakt van de fluoridesom gevoeligheid te voorkomen met 1x daags. De verschillende sensodyne soorten werkten elkaar ook een beetje tegen kreeg ik altijd het idee.
Maar het is een keuze uit twee kwaden lijkt het.

trouwens de winkel heet kruiDv#t, tenzij ze alleen vuurwerk verkopen

Peter
vr, 02/18/2005 - 17:04 Permalink
Mysterygast3

Hallo, :D

Ik was 3weken geleden bij de tandarts geweest ivm kiespijn...na een aantal testjes bleek het een zenuwontsteking te zijn. (heb inmiddels een wkb gehad)..De tandarts vroeg: Welke tandpasta gebruik jij? Ik antwoorde haar: Thuis Paratondax of Colgate en op het werk Sensodyne. Daarop zei zij....dat het geen enkele nut had om Sensodyne met een andere tandpasta te gebruiken. Sensodyne zorgt voor een laagje om je tanden wat je beschermt tegen kou/warmte prikkels..Andere soorten tandpasta bevatten vaak een soort schuurmiddel wat het "laagje"van de Sensodyne weer verwijderd.... en dus het effect weg is...:smt003

Groetjes
zo, 02/20/2005 - 20:39 Permalink