Traject Prothese

Author:
Dipkip
Posted:
ma, 09/07/2009 - 13:06
Beste mensen,

Zoals jullie bij een ander onderwerp van mij hebben kunnen lezen is het aanmeten van mijn prothese niet helemaal vlekkeloos verlopen. Maar toch verschil ik met de tandarts van mening of in ieder geval denk ik na het doorspitten van het forum er iets anders over.

Het is duidelijk dat mijn prothese niet juist past, aangezien deze is gemaakt op basis van afdrukken van toen ik nog tanden had. Ik heb dit besproken met mijn tandarts en de tandarts laat nu een andere onderprothese (OP) maken. Verder zal de bovenprothese (BP) aangepast worden. Ondanks dat ik van mening ben dat ik een immediaatprothese heb, blijft de tandarts zeggen dat dit het defintieve gebit is.

Dus mijn vragen zijn:

- Is het niet zo dat er na 6-9 maanden een volledig nieuw gebit gemaakt word of word je "eerste" gebit aangepast?

- Als er een nieuw gebit gemaakt word na 6-9 maanden, moet ik dan bij tandarts zijn of kan ik direct naar een andere tandarts of protheticus?

- Zijn er nog kosten aan een "tweede" pothese verbonden of behoort dit to het normale traject en valt die onder de ziektenkosten?

- Moet ik mijn ziektenkostenverzekering voor toestemming vragen als ereen zogenaamde "tweede" prothese gemaakt word.

gr. Dipkip

P.S. Heb het onderwerp ook bij "meningsverschil met de tandarts" neergezet. Wist niet goed waar het hoorde.
vV

Ik noem het een immediaatprothese als gelijk na het trekken van de tanden/kiezen de prothese erin gekomen is. Is dit het geval, en is hij ook met bijbehorende codes als zodanig gedeclareerd MAG (gebeurt dus niet venazelfsprekend) na 6 maanden zonder aanvraag gewoon een neiwue, definitieve gemaakt worden.
Daarvoor is gewoon de eigen bijdrage van 25% weer op verschuldigd, de rest is basisverzekering. Die nieuwe prothese mag u laten maken door wie u wilt, ik zou het wel netjes vinden uw tandarts te laten weten dat u geen beroep meer op hem doet, dat is namelijk wel zo netjes.
ma, 09/07/2009 - 13:21 Permalink
somebitch

Ik ben nu onder behandeling bij een kliniek.
Heb 30 sept mijn 1e gebit gehad. Een noodgebit inderdaad. Omdat mijn kaken nog gaan slinken krijg ik na 3 maanden mijn 'definitieve' gebit. Om deze te maken hebben ze mijn 'noodgebit' 3 uur nodig.
4 januari krijg ik hem. :)
do, 10/15/2009 - 10:18 Permalink
TechniekerJeetje

Ik ben nu onder behandeling bij een kliniek.
Heb 30 sept mijn 1e gebit gehad. Een noodgebit inderdaad. Omdat mijn kaken nog gaan slinken krijg ik na 3 maanden mijn 'definitieve' gebit. Om deze te maken hebben ze mijn 'noodgebit' 3 uur nodig.
4 januari krijg ik hem. :)


Hmmm, klinkt als een gewone rebasing/relining..... Ik zou als ik jou was toch maar even voor de zekerheid na gaan vragen waarom ze je gebit nodig hebben. Als je een nieuwe krijgt hebben ze deze helemaal niet nodig. Als ze je ouwe gebit gaan opvullen, dan hebben deze inderdaad nodig... Beetje vreemd verhaal mijns inziens.....

Groet en zo....
za, 10/17/2009 - 11:34 Permalink
TechniekerJeetje

Dit riekt een klein beetje naar snel geld verdienen....

Sorry, maar kan je verzekeren dat dat niet gaat gebeuren..... Van die setjes tanden en kiezen hebben ze er genoeg op voorraad en de ellende van het afslijpen en schoonmaken van de oude tanden weegt niet op tegen de kosten van een nieuw setje..... En daarbij, met oude tanden en kiezen een prothese opstellen en afmaken, zonder te passen kan al helemaal niet, die krijg jij nooit de mond in... Dit alles trouwens in 3 uur??? Nope...

Ik zou zeggen; Hou lekker je gebit in en laat ze een nieuwe maken, dan weet je zeker dat je een nieuwe krijgt en dat ze niet gewoon de prothese aanpassen...

Groet en zo!
ma, 10/19/2009 - 23:31 Permalink