Tijd tussen happen en behandeling

Author:
Spa
Posted:
di, 09/16/2003 - 11:22
Beste digi tandarts,

Weet u misschien wat de maximale tijd (bij de orthodontist is) tussen het happen en het aanbrengen van de (vaste) apparatuur? Met andere woorden; hoe lang kun je wachten tussen het vervaardigen van de brackets en het aanbrengen ervan op de tanden? Verandert de stand van je tanden halfjaarlijks een beetje? Ik heb namelijk een hele tijd (ongeveer 6 mnd) gewacht met het aanbrengen en vraag me af of het nu nog wel zou kunnen.. Dank voor uw antwoord!
Van Leeuwen

Wanneer er bij een orthodontist in het begin moet worden "gehapt" dan is dit vaak om te bekijken hoe de tanden en kiezen staan aan het begin van de behandeling.

Wanneer een bracket-beugel in de panning staat maakt de tijd tussen het happen en plaatsen van de beugel niets uit aangezien dit niets met elkaar te maken heeft.

De brackets zijn standaard en de positie op de tanden is ook niet zeer belangrijk aangezien mbv de draad de definitieve stand van de tanden wordt bepaald.

Wanneer er een blokbeugel/uitneembare beugel gemaakt wordt maakt de tijd tussen de afdruk en het plaatsen van de beugel iets meer uit aangezien deze beugel op het gips (dat na het happen wordt gemaakt) wordt vervaardigd. Het gips moet dan dus gelijk zijn aan de mondsituatie anders kan het zo zijn dat de beugel minder goed past (maar ook dit is vrij simpel te verhelpen).

Maakt u zich dus maar geen zorgen; de tijd tussen het happen en plaatsen van de beugel maakt weinig uit.

Gr. Maurice
di, 09/16/2003 - 12:03 Permalink