Thuisbleken, hoevaak?

Author:
Esbee
Posted:
di, 09/23/2008 - 15:19
Gisteren ben ik begonnen met het thuisbleken van mijn tanden, dit wel ik samenwerking met mijn tandarts.
Dus bleekgel in speciaal gemaakte lepels en dit een aantal uren per dag indoen.
Nu gaat dit goed, geen problemen en ik vraag me af of ik het proces mag versnellen door de behandeling twee maal per dag te doen i.p.v. een maal. Ik zie enkel maar voordelen (sneller het beoogde resultaat, heb nu de tijd om de lepels te dragen), maar ik kan geen info vinden hierover en de tandarts is vrij.
Iemand enig idee?
Mijn andere vraag is wat mag ik allemaal wel drinken? Heb een lijst van verboden drankjes, maar zou wel wat variatie willen in de drankjes die wel mogen.
Newtan

Je mag dit rustig twee keer per dag doen.
Of andersom: als je tandvlees pijn doet, mag je ook een of twee dagen stoppen en daarna verder gaan.

Ik zou gewoon een beetje stout zijn en drinken wat me lief is, met mate. Ik heb m'n eigen tanden ook gebleekt en eigenlijk niks gemerkt van wijn, koffie of dubbeldrank. Die kleurstoffen zitten oppervlakkig na gebruik. En lossen binnen een minuut op tijdens het bleken. Dat blijkt in de praktijk niet zo'n probleem te zijn.

Maar het staat wel interessant op de bijsluiter! Lekker belangrijk.

Zelfs nu, na 13 jaar, zijn mijn tanden nog steeds A2 (en ik ben 49!).
wo, 09/24/2008 - 00:25 Permalink
Newtan

Ja, klopt, want wij zien natuurlijk ook dingen die misgaan. Als je daar erg op let, wordt je vanzelf zo, denk ik. Wat ik wel met enige regelmaat hoor is het overgevoelig worden van de tanden. Maar dat gaat weer over na een paar dagen. Heb ik zelf ook een paar keer gehad.

In ieder geval wordt door de leverancier dit bovenste aangeraden En door de fabrikant (uit de VS) wordt allerlei info geboden die erop wijzen hoe je het héél erg veilig doet. Maar dat laatste is ingegeven door de angst voor Amerikaanse rechtszaken :smt005
wo, 09/24/2008 - 17:34 Permalink
Esbee

Inmiddels ben ik ruim een week bezig, negen maal zo'n vier uur. Ik zie wel dat er iets gebeurd; deel van de tanden is witter, maar halverwege de tanden lijkt er weinig verandering te zien in de kleur(kant bij tandvlees)....dus nog de oude kleur. Is dit tijdelijk? Ik heb er in ieder geval maar een spuit bijbesteld bij m'n tandarts..kan dan in ieder geval drie keer extra behandelen.

M'n omgeving ziet vooral ook het kleurverschil halverwege m'n tanden.

(Ik neem aan dat een paar gelere"balkjes" verder nog wel wegtrekken, meen ik in ieder geval ergens gelezen te hebben).
di, 09/30/2008 - 13:26 Permalink
Zeeuwke

Hallo,
Ik ben ook bezig met bleken (opalescence 20%) en vraag me af wat nu je ervaring is?
Wat is uiteindelijk het resultaat? Ben je tevreden?
en hoelang heb je uiteindelijk gebleekt?

Ik heb nl zelf na 6 dagen (3-4uur/dag) bleken ontkalkingsverschijnselen, witte vlekjes. In de Opalescence gebruiksaanwijzing hebben ze het over het feit dat er plaatsen met “Hypocalcificatie” aanwezig kunnen zijn die met blote oog niet zichtbaar zijn. Deze hypogecalcificeerde plekjes zullen sneller bleken en zullen dus eerder opvallen. Volgens mijn tandarts schijnt dit weer weg te trekken.
Ben op advies van tandarts nu wel even een wk gestopt en mag sinds gistern weer verder maar dan niet langer dan 6 dagen…
do, 10/16/2008 - 12:21 Permalink
Esbee

Hallo Zeeuwke, het resultaat bij mij is nog niet denderend.
Die witte vlekjes had ik ook, maar die zijn wel weggetrokken, maar ik denk dat mijn glazuur iets aangetast is ofzo.
Ik had wat gevoelige tanden na twaalf keer bleken van ongeveer vier uur per keer en at veel kauwgum. Deed ik altijd al. Maar nu had ik perongeluk een kauwgum whitening met kleine stukjes erin en kreeg behoorlijk last!
Tevens las ik pas later op internet dat een fluoridebehandeling geen slecht plan is na het bleken maar daar had mijn tandarts het niet over gehad.
Hoe is het nu?
zo, 10/19/2008 - 09:14 Permalink
Newtan

Jullie doen net als of je tanden er zo van te lijden hebben!
En een fluoridebehandeling kun je zo vragen. Maar ik vind het niet nodig.

De pijn die je voelt komt van het intrekken van de zuurstof in de microkanaaltjes van de wortels. Dat is tijdelijk en bij gezonde tanden onschadelijk. Alleen als er lekkende vullingen zitten kan dat kwaad. Maar daarvoor is het ook zo handig om eerst bij je tandarts langs te gaan voordat er gebleekt wordt.

Verder is de info die je over het algemeen uit verhalen op internet haalt pure verzinsels.
zo, 10/19/2008 - 11:09 Permalink
Zeeuwke

Hai Esbee, bedankt voor je reactie. Ben nu weer 4 sessies verder (sessie van 3-4 uur/dag) daarvoor dus een wk gestopt en hiervoor 6 dagen 3-4uur/dag gebleekt. En ik moet zeggen dat de witte vlekken weer duidelijker zichtbaar worden en als ik de witte vlekken niet mee-tel eigenlijk amper blekingseffect zie. Nu heb ik ook de rekening ontvangen en die was 135,-.Minder duur als ze eerst zei (250,-)
Overigens vind ik het wel teleurstellend dat mijn tandarts niet vooraf heeft gezegd dat ze geen garantie kan geven op witte tanden, dan had ik in ieder geval ook van de evt tegenvallende resultaten kunnen weten. Ik ging uit van haar superwitte prachtige tanden en dat ie van mij ook zou worden...
Dit bleken was trouwens een voorstap voor het nemen van een facing naast mijn voortand. Nu moet ik wachten tot ie witte vlekken weg zijn voordat de facing op kleur gemaakt kan worden. Witte vlekken zitten trouwens over al mijn boventanden, vooral uitstekende puntjes van hoektanden en er lopen horizontale witte strepen over mijn ene voortand en vertikale strepen over mijn andere voortand...
Ik weet wel dat ik denk ik nooit meer bleek..!
zo, 10/19/2008 - 12:24 Permalink