Thuis tanden bleken

Author:
A-J
Posted:
ma, 11/12/2007 - 20:01
Beste forumleden,

Ik loop al enige tijd met het voornemen om mijn tanden te (laten) bleken. Nu heb ik al veel door het forum gespit naar antwoorden maar ik zit toch nog met een aantal concrete vragen waar ik het antwoord niet op kan vinden. Hopelijk kunnen jullie me hiermee verder helpen!

1. Ik overweeg om thuis te gaan bleken met Opalescence. De reden dat ik voor Opalescence kies is omdat mijn tandarts dit ook voorschrijft. Hoe zijn jullie ervaringen met Opalescence? Is het goed spul en zijn geld waard? Wellicht andere, betere producten?

2. Ik kan kiezen uit Opalescence 10%, 15% en 20%. Wat raden jullie aan? Kan bijv. 20% nog wel verantwoord thuis zonder tandarts erbij?

3. Ik overweeg uit kostenbesparing om het bleken niet met zo'n op maat gemaakte bleeklepl te doen maar met een bleeklepel waar je zelf de afdruk mee zet. Nu weet ik dat zo'n dure bleeklepel zuiniger werkt, maar voor het geld dat ik op dat bitje bespaar kan ik veel meer spuitjes bleekgel kopen. Ergo, is het verantwoord om het op dze manier te doen of loop ik het risico mijn tandvlees of tanden permanent te verpesten?

4. Welke frequentie qua bleken raden jullie aan? Ik koop die spuitjes per 4 dus daar zou ik ongeveer 12 dagen mee doen. Kan dat zonder risico 12 dagen achter elkaar want hier lees je nogal wisselende verhalen en ervaringen over.

Hoop dat jullie mijn vragen kunnen en willen beantwoorden :) Alvast mijn hartelijke dank!

Met vriendelijke groet,
slava

hi,

ten eerste weet ik niet of het de prijs waard is, aangezien ik de prijs niet weet. ik ben op dit moment bezig met een bleekbehandeling van blend a med, dit zijn strips die jezelf ana kan brengen, ze zijn alleen niet in nederland te verkrijgen... maar wel in duitse apotheken. ik ben er nu 8 dagen mee bezig en ik zie al een heel mooi verschil en ben er nu al blij mee. Ik ben hier mee begonnen doordat een duitse vriendin van mij erg witte tanden had en vertelde dat ze dit had gedaan maar al anderhalf jaar geleden... dit product kost tussen de 30 en 40 euro+ eventuele verzendkosten als je het op laat sturen in plaats van het op te halen in duitsland. Ik heb dit echter niet met mijn tandarts overlegt, maar heb over 2 weken wel een afspraak voor een controle en dan ga ik dus ook vragen of mijn tanden zijn aangetast.

slava
di, 11/13/2007 - 22:45 Permalink
A-J

Ik weet dat mijn tandarts ook Opalescence voorschrijft, maar ik ben van plan om het buiten mijn tandarts om te doen. Scheelt me namelijk veel geld (lees: paar honderd euro).

Iemand schrijft dat Opalescence een tijdelijk effect sorteert? Kun je heir meer over vertellen? Is mij niet bekend en kan er op i-net verder ook niets over vinden?

Daarnaast ben ik benieuwd waar andere hier op het forum dan WEL mee thuisbleken. Zo is mij door een op dit forum veelbesproken webwinkel dat bijv. Rembrandt ook neit werkt. Wat dan wel?

Dank voor de reacties!

Groet,
wo, 11/14/2007 - 20:25 Permalink
Spiegeltje

Iemand schrijft dat Opalescence een tijdelijk effect sorteert? Kun je heir meer over vertellen? Is mij niet bekend en kan er op i-net verder ook niets over vinden?


Bleken in het algemeen heeft een tijdelijk effect. Op de langere termijn (enkele jaren) zullen de tanden onder invloed van dranken, voedsel, (soms tanderosie) en veroudering langzamerhand weer wat minder wit worden zodat je op een gegeven moment weer moet gaan bleken om het oorspronkelijke resultaat te bereiken.

Het beste is om het bleken (eventueel thuis) te doen na overleg met en onder begeleiding van de tandarts. Dit vanwege de risico's die zijn verbonden aan de actieve component (waterstofperoxide).

Alleen in lage concentraties zijn de risico's klein maar dan is ook de blekende werking gering.
do, 11/15/2007 - 00:57 Permalink
rsteven

Ik heb de uitgebreide test van de consumentenbond gelezen (mei 2009) dat het juist veiliger is om thuis je tanden te bleken, omdat bij de tandarts een te hoge dosering wordt gebruikt om zijn tijd en dus de kosten te verlagen. Sommigen geven wel het setje mee nadat het bitje is gemaakt. Ook ik wilde wittere tanden en kwam de site *Geen reclame maken hier s.v.p. tegen. Met een van hun producten heb ik eenvoudig en veilig thuis mijn tanden gebleekt. Ik heb ******** toen besteld en ik ben erg tevreden met het eindresultaat.
do, 11/11/2010 - 05:09 Permalink