Telescoopprothese

Author:
Grafzerkenplaats
Posted:
ma, 11/08/2010 - 12:20
Ik vraag me af of het verstandig is een prothese op telescoopkronen te zetten. Gaat om de bovenkaak, waarvan alle elementen slecht zijn, en er na wortelkanaalbehandelingen, andere behandelingen (aan andere kiezen/tanden) en rondom menstruatie, bij verminderde weerstand (maandelijks dus) sprake is van chronische onstekingen aan de wortelpunten e.d. en behandeling bij kaakchirurgie niet het gewenste resultaat hebben gegeven (ontstekingen blijven). Ook chronische verkoudheid inmiddels, met onstoken voorhoofdsholtes/bijholtes.

Verder, ik zie foto's van telescoopprotheses waarbij je aan de binnenkant van alles ziet zitten (metaal/zilver kleurig) en ook telescoopprotheses waarbij je niets ziet zitten. Wellicht gaat het bij laatstgenoemde om telescoopprothese op implantaten en niet op eigen elementen (wortels)?

Wat zijn de kosten van zo'n telescoopprothese (alle kosten dus, zonder vergoeding)? En is het in verhouding tot een prothese op implantaten de moeite waard? Ik weet dat een all on four (is geen telescoopprothese, maar een ander type prothese op 4 implantaten) boven op ca. 10.000 euro komt voor de bovenkaak.
TechniekerJeetje

Als u last heeft van ontstekingen, dan is een prothese op telescoopkronen ook geen optie. Uw eigen tanden worden dan afgeslepen en daaroverheen komt een gouden kapje, waar de prothese overheen schuift.
Met andere woorden; U houdt dan nog steeds eigen elementen over, ergo nog steeds ontstekingen.

Nee het is niet mogelijk zonder metaal te werken, dit is de stevigheid van de prothese. Zonder metaal zou het risico op breuk te groot zijn. Dit metaal is trouwens niet te zien als de prothese in de mond zit. Het zit aan de achterkant.
ma, 11/08/2010 - 14:57 Permalink