TANDVERZAKKING???????????

Author:
heavenly
Posted:
wo, 02/27/2002 - 14:22
EEn tijdje geleden was ik bij de tandarts.
Toen moest ik volgens hem een of andere cosmetische ingreep ondergaan. Het zat zo hij had drie kiezen getrokken alleen bij 1 zat er geen kies meer onder. Hij zei eerst dat het alleen om het uiterlijk ging. Maar dat werd niet vergoed. Toen hadden wij dat uitgezocht en het bleek wel vergoed te worden en daarna zei hij dat het een medische ingreep was dus noodzakelijk. Maar eerst was het cosmetisch en dat is bij mij dus iets om het uiterlijk te verfraaiien. En niet noodzakelijk. Nou heeft hij het erover dat die tand erboven dan naar onderen kan groeien(verzakken) is dat ook zo?
HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!
de digitale tandarts

Jouw vraag is of een tand of kies omlaag kan zakken nadat er kiezen zijn getrokken.

In situaties, waarbij er kiezen of tanden worden getrokken is het resultaat daarna een hiaat in de tandenboog, als dit hiaat in het front ligt, dus zichtbaar als je lacht is dit geen fraai gezicht. Daarom wordt dit hiaat vaak opgevuld met een neptand/kies, dit kan op verschillende manieren.
Men kan de getrokken tand vervangen door een brug of een gedeeltelijke prothese, ook kan men een implantaat gebruiken.

Na het trekken van een kies/tand, heeft de tand/kies die op de getrokken tand/kies dichtbeet geen tegenkracht meer. De kans bestaat dan dat de tand of kies gaat uitgroeien. Vaak gebeurt dit bij tanden/kiezen in de bovenkaak, deels vanwege de zwaartekracht, maar dit komt ook in de onderkaak voor.
Door de getrokken tand/kies te vervangen wordt dit verhinderd, maar niet in alle gevallen is het nodig om de getrokken tand/kies te vervangen. Dit moet per individueel geval bekeken worden.

Het is dus in sommige gevallen niet erg als je andere tand/kies een beetje uitgroeid, het uitgroeien kan na een paar millimeter stoppen meestal nadat de uitgroeiende tand/kies weer contact maakt met een andere tand of kies.


Hopende u zo voldoende te hebben geinformeerd,

Met vriendelijke groet

de digitale tandarts



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-05 22:52 ]
do, 02/28/2002 - 14:02 Permalink