tandsteen verwijderen

Author:
nijntje
Posted:
di, 04/22/2003 - 10:56
hoi allemaal,
ik had al eerder een berichtje geplaats maar ik denk in het verkeerde forum. Ik heb behoorlijke angst voor de tandarts maar ga sinds een tijdje er toch naar toe. Heb ondertussen al (verstands) kiezen moeten laten trekken, zenuwbehandeling gedeeltelijk gehad (uiteindelijk toch getrokken). Nu zou ik op de controle geen gaatjes meer hebben. Echter wel zou ik last hebben van tandsteen op de kauwvlakken en aan de onderkant van de kiezen en tanden (bruin en geelachtig). De assistente zou dit verwijderen. Hoe gaat dat in zijn werk? (doen ze dit gewoon met een haakje?) Er staat 20 minuten voor gepland. Zal ik er iets van voelen (een keis is nogal gevoelig (weet hij zeker dat dit geen gaatje is?). Moet vanmiddag gaan. Een angstig nijntje. Bedankt voor jullie reacties alvast.
Lieneke

20 minuten is niet zo lang, dus ik denk dat de hoeveelheid tandsteen wel mee valt. Het kan zijn dat het met een haakje gebeurd, het kan ook zijn dat het machinaal gebeurd. Of beide; ligt eraan wat diegene die schoonmaakt zelf prettig vindt.
Ik kan niet veel zeggen over pijn: bij de een is het zeer gevoelig en moet verdoving hebben, bij andere is het gevoelig maar wel te houden en weer bij anderen; die voelen er helemaal niks van...
De gevoeligheid komt dan niet van de kies zelf af, maar van het tandvlees; vooral als dit ontstoken is.
Ik hoop dat ik je voldoende heb geinformeerd!
Sterkte
di, 04/22/2003 - 11:03 Permalink
nijntje

Bedankt voor u reactie. Het zal wel meevallen hoop ik (maak me meestal veel te druk. Zit alleen in met die ene kies die wat gevoelig is (maar hij verzekerde me dat dit geen gaatje was). Dus wacht ik af... Groetjes Nijntje
di, 04/22/2003 - 11:24 Permalink
nijntje

hoi,
ben net terug (drie kwartier moeten wachten). Ondertussen draaide mijn maag al rond van de spanningen. Het gebit is ontstoken. Ze heeft toen de bovenkant geprobeerd omdat hier de minste tandsteen zat. Dit ging goed (beetje gevoelig)daarna heeft ze me nog laten zien dat ik met een tandenstoker moet werken. De onderkant doet ze een andere keer met verdoving (omdat dit wel een beetje pijnlijk kan zijn). Het verwijderen van tandsteen ging met apparaatje waar water uitkwam. Na afloop heeft ze de tanden nog wat gepolijst.
Kortom het is me meegevallen maar zie wel op tegen de volgende keer (de verdoving, zal ik hier iets van voelen aan de onderkant? Ze zou het voorverdoven met een watje). Hopelijk kan iemand me hierop antwoord geven.
Groetjes van nijntje
di, 04/22/2003 - 17:11 Permalink
terry

hoihoi,je voelt zeker bijna niks als ze het voor verdoofd met een watje.en het tand steen weg halen zal best wel mee vallen met pijn,ze moeten nammelijk niet in je tand boren.komt allemaal goed hoor,maak je er niet druk over,want echt dat druk maken is echt om helemaal niks.ik vind juist dat het kriebelt als ze tandsteen weghalen,en als het weg is moet je eens met je tong langs de tanden gaan,dan voel je dat je tanden weer helmaal mooi aan voellen.
vriendelijke grtzz terry
ma, 05/19/2003 - 13:23 Permalink