Tanderosie?

Author:
alfatrion
Posted:
za, 06/12/2010 - 15:25
Onlangs ontdekte ik een doorschijnende rand bij mijn voortanden. (c.a. 1 mm) Dit heb ik ook mijn hoektanden, maar daar zijn is de rand kleiner. Van de achterkant bekent zijn de randen wit en het midden geel. Van vooraf bekennen zijn de tanden wit.

Ik ben al bij de tandarts geweest. Een assistente heeft vooraf mijn gebit gecontroleerd. Ze zei dat het slijtage was van ouderdom (ik ben 31 jaar), maar hier ben ik niet helemaal gerust op. Ik zou het daarom erg waarderen als iemand dit kan bevestigen dan wel ontkrachten. Ik heb een foto van de achterkant toegevoegd. A.s. woensdag ga ik voor een gaatje en zal ik dat nog een keer op de agenda zetten. Echter, zou ik erg wel waarderen

Ik heb verder geen last met het dingen van hete of koude dranken.

[attachment=0]boventanden.jpg[/attachment]
Attach
alfatrion

Geen (beginnende) tanderosie. Wel begint het tandbeen door te schijnen aan de top van deze tanden. Die doorschijnende rand had ik vroeger niet. Een cosmetische behandeling daarvoor was niet eenvoudig. Op de andere plekken is het glazuur nog dik.

Bedankt Lieneke.
wo, 06/23/2010 - 12:19 Permalink
BJN

Ik denk eerder aan slijtage door articulatie = glijden van tanden over elkaar.

Meestal kun de door je kaken / handen langs elkaar te laten glijden die beet reproduceren. Misschien doe je dat ongemerkt 's nachts.

Er zijn verschillende methoden voor herstel en/of preventie. Maar dat moet een geïnteresseerde tandarts life zien. En dan in overleg met jou beslissen wat de beste oplossing is.
wo, 06/23/2010 - 15:43 Permalink