Tanden vijlen

Author:
DawnValentine
Posted:
ma, 02/04/2013 - 20:45
Ik ben aan het denken over het laten slijpen van mijn tanden. Op het moment heb ik nog een beugel en ik wacht sowiso totdat deze eruit is, maar daarna wil ik het ook eigelijk zo snel mogelijk laten doen. Ik denk al enkele jaren over scherpere hoektanden en weet zeker dat ik hier geen spijt van zal krijgen (dus ook geen opmerking maken over eventuele spijt, is niet nodig).

Ik zal uiteraard mijn tandarts vragen wat de mogelijkheden zijn, maar omdat ik deze nog een aantal maanden niet zie, maar ondertussen wel graag iets meer wil weten, zet ik hier maar eens een berichtje op.

Ik heb al begrepen dat er of aan mijn huidige tand gevijld wordt, of dat er een stuk op mijn tand bij wordt gemaakt. Ik zou graag willen weten wat de voor- en nadelen van de beide methoden zijn. Ook wil ik graag weten wat de kosten van de behandeling zijn.
Voor de kostien lijkt het mij nodig iets specifieker te zijn in hoe ik mijn hoektanden wil hebben. Als mijn beugel eruit is, zullen de punten van mijn hoektanden iets uitsteken vergeleken de rest (zoals hoort met het beugel 'perfecte gebit' principe hahahah x3) als deze punten scherp worden gemaakt lijkt me dat al prima, maar waarschijnlijk vind ik ze dan over een aantal jaar te kort.

Ik wil nogmaals even duidelijk maken dat ik graag serieuze antwoorden wil op mijn vragen! Ik hoef geen 'zou je dat wel doen' en 'misschien krijg je er spijt van' te horen. Ook alvast even de opmerking dat ik echt wel gezond verstand heb en niet zomaar zelf iets ga doen.
toothje

Misschien moet je een reisje naar Bali boeken, daar slijpen ze tanden af tot scherpe puntige tanden als onderdeel van hun cultuur.
Maar ff serieus, volgens mij kan het in Nederland ook bij bepaalde klinieken want heb wel eens mensen op televisie gezien die hun tanden tot vampiertandjes hadden laten slijpen. Je haalt echter wel gezond tandweefsel weg, en je glazuur gaat er aan, dus ik denk dat je tanden erg gevoelig worden.
di, 02/05/2013 - 20:15 Permalink