Tanden poetsen is dat wel zo goed als men denkt???

Author:
M.Karselius
Posted:
di, 07/24/2007 - 10:45
Hallo,

Mijn vraag is het volgende hoe dik is ons glazuur op de tanden, en tandpasta is toch een soort schuurmiddel (je kunt er zilver en dergelijk mooi mee pollijsten) Nu weet ik dat als je een lange tijd met een licht schuurmiddel op een glazuur laag poetst deze aanzienlijk dunner wordt.
Hoe zit dat dan met het glazuur van onze tanden????
Irfan

De hoeveelheid schuurmiddel in tandpasta is minimaal en geeft normaal gesproken weinig problemen. Wel komt het voor dat mensen die erg op witte tanden gesteld zijn, extra hard en vaak poetsen, dat resulteert in iets gelige randen langs het tandvlees en het tandvlees wil daar ook iets teruggetrokken zijn.
Zuren in sappen, sportdranken, cola!!, tasten het glazuur wel veel sterker aan. Dus probeer dat te minderen en dan heb je van het poetsen weinig te vrezen.

Groet Irfan
di, 07/24/2007 - 15:43 Permalink
Newtan

Het erg grove schuurmiddel wat tandartsen gebruiken om te polijsten is 100x zo grof als tandpasta.
Daarmee poetsen zou er in theorie toe leiden dat er na een paar jaar zoveel tand is weggeslepen dat je zó een kunstgebit kan plaatsen :smt001 :smt003

Met tandpasta duurt dat dus een heel stuk langer, 100 jaar ofzo.

Ik heb heel erg oude mensen met hun eigen tanden in de praktijk die nog niet eens door de helft van de wortel heen gepoetst hebben. En aan het glazuur zie je niks van poetsslijtage. En dat zijn de 80 plussers die zelf in de gezondheidszorg hebben gewerkt, dus die poetsen fanatieker dan de rest.
di, 07/24/2007 - 17:16 Permalink
Dominiek

Nou Irfan... Het is niet een 'beetje teruggetrokken' :roll:

Ben bij de tandarts geweest (heb nog advies nodig in het topic 'Eindelijk geweest, dacht dat ik niet banger kon worden tot nu' dus wie zich geroepen voelt :lol: ) en mijn tandvlees is flink teruggestrokken, zo erg dat tandhalzen blootliggen en ik er aardig wat last van heb (daarom ben ik ook zoooo bang voor tandsteenverwijderen!)

Maar dat kwam dus echt alleen door eht harde poetsen :( Is echt iets om mee op te passen... Ik word gelukkig doorverwezen naar een Paradontoloog (geloof dat dat de juiste naam is, sorry als het niet klopt) en hopen dat die er nog wat aan kan veranderen...

Maar mensen.. Voorzichtig aan met de tandenborstel dus :smt001 :lol: Das mijn tip
di, 08/21/2007 - 18:33 Permalink