tanden laten bleken, is dit normaal

Author:
madamerouge
Posted:
wo, 07/18/2007 - 22:36
hallo allemaal
Ik heb eergister mijn tanden laten bleken bij de tandarts. Was er in eerste instantie heel tevreden over, ondanks een wat dikke lip..maargoed. Vandaag nog vaak in de spiegel gekeken natuurlijk maar het valt mij op dat aan de bovenkant een aantal tanden niet mooi gebleekt zijn. Bij de onderkant zie je mooi het verloop van iets geliger naar wit (ik weet dat het bij het tandvlees niet helemaal wit kan worden)
Maar aan de bovenkant is het bij drie tanden dat de bleek halvewege mijn tand komt en je het er echt als een laagje op ziet liggen.
Nu is mijn vraag, is dit normaal of niet? Anderen zien het waarschijnlijk niet eens. Ik zie het wel als ik mn mond helemaal openhou (dus met gewoon lachen zie je het opzich ook niet zo) Maar het stoort mij wel, omdat ik vind dat het voor dat geld gewoon netjes moet zijn.

Ik heb de tandarts gebeld en de assistente deed eerst heel positief van nou het komt goed, we hebben het er hier over en je kan een x terugkomen. Maar na dat ze met de tandarts overlegd had belde ze dat het normaal was dat het witten niet helemaal tot het tandvlees lukt, en dat ik na de behandeling tevreden was. Nouja ik zat in de auto dus kon niet zo goed en lang praten dus ik heb het maar gelaten.

Maar wat moet ik nu doen, voet bij stuk houden, ergens anders naar toe gaan> of zie ik gewoon spoken en doe ik moeilijk? Ik weet het niet meer..Als ik foto's bekijk op internet zie ik bij geen enkele tand hoe het bij mij is..daar zijn alle tanden gewoon stralend wit tot het tandvlees.
Irfan

Beste Rouge,

Bij het bleken worden tanden niet wit gemaakt, maar worden de kleurstoffen die in de loop der jaren in de tanden zijn getrokken, zoveel mogelijk verwijderd. Tanden zijn van nature niet helemaal wit, maar iets gelig van kleur. Daarnaast slijt glazuur ook door de jaren en wordt meer tandbeen zichtbaar, vooral de gedeeltes bij het tandvlees. Ik denk dat het wel een mooi resultaat is, alleen is vooraf niet duidelijk besproken wat je kon verwachten. Die foto's zijn allemaal photoshop natuurlijk om klanten te trekken.

Groet Irfan[/code]
vr, 07/20/2007 - 13:04 Permalink
fransaki

Ene of andere bleeksysteem kan wel wat verschil geven, ik heb zelf de beste ervaringen met britesmile, en van zoom hoor ik ook goede berichten. Ook kan het zijn dat niet alleen het tandvlees is uitgeblokt maar ook wat van het glazuur. Ik zou het resultaat in ieder geval bespreken met de behandelaar en aangeven dat je er meer van verwacht had (net zoals de voorbeeld plaatjes)
za, 07/21/2007 - 21:46 Permalink