Tanden groeien over elkaar.

Author:
carmentimmerman
Posted:
do, 01/19/2017 - 00:13
Hi iedereen,

Sinds een jaar merk ik dat mijn bovenste snijtanden over mijn voortanden groeien, en dan voornamelijk de rechter snijtand. Hetzelfde gebeurt onderaan bij de twee middelste tanden, hierbij groeit de rechter over de linker heen.
Ik heb nooit een beugel gehad omdat ik eigenlijk altijd rechte tanden had. Wel merkte ik twee jaar geleden dat mijn verstandskiezen aan de onderkant door aan het komen waren, deze hebben uiteindelijk niet doorgezet maar het tandvlees is dus wel even hoog als de rest van mijn kiezen komen liggen. (Ik weet natuurlijk niet of dit normaal is.)

De tandarts denkt dat het slim is om een beugel te nemen, en om dan voor Invisalign te kiezen. Zelf zit ik nog met wat vraagtekens, kan het niet zo zijn dat mijn tanden verschuiven door o.a. de druk van mijn 'doorkomende' verstandskiezen? Mijn tanden hebben namelijk altijd recht gestaan.

Over enkele dagen heb ik een intake-gesprek met iemand die Invisalign beugels plaatst dus daar ga ik even vragen of een hele beugel wel nodig is voor die paar tanden. Maar voor nu zou ik graag willen weten wat jullie denken. Ik ben namelijk bang dat ik straks met een hele dure beugel rondloop terwijl een simpele en goedkopere (!) nachtbeugel ook voldoende was geweest.


Graag hoor ik van jullie.

Groet,
Carmen.
Ortholimburg

Tanden. Kunnen het hele leven lang verschuiven. Als dit niet zo zou zijn konden we bij volwassenen ook geen correcties meer doen . Het werd ondertussen al uitgebreid aangetoond dat deze verschuivingen niet in verband staan met de WHT. Het gebeurt even veel en even vaak met of zonder WHT. Wat betreft de keuze voor Invisalign: dit is gewoon een van diverse behandelingstechnieken met zijn eigen voor en nadelen, en vooral beperkingen. Met Invisalign kunnen niet alle tandbewegingen worden uitgevoerd.
ma, 01/23/2017 - 12:39 Permalink