Tanden die naar binnen staan

Author:
Senny
Posted:
vr, 02/11/2005 - 11:03
De zijtanden (dus de snijtand en de tand daarachter) staat nogal naar binnen. In mijn mond heb ik het niet al te veel last van alhoewel wat meer ruimte ook wel fijn zou zijn. Maar van de buitenkant vind ik het niet mooi.

Bestaat er iets om de tanden aan de buitenkant wat rechter te maken? Iets in de vorm van composiet?????

Mijn tandarts heeft bij de twee voorsten tanden (boven) een laagje composiet aangebracht en toch zie ik kleurverschil tussen de twee. Ik stoor me er zelfs een beetje aan. :roll: Zou hij daar iets aan kunnen doen?
Geke

Beste Senny,

het is inderdaad mogelijk om met composiet een laagje op je snijtanden aan te brengen om te laten lijken dat ze wat meer in de rij staan. Dus dat ze wat minder naar binnen staan. Dat is alleen het beste door de tandarts zelf te beoordelen, want hij of zij kan het beste bekijken hoeveel het zou zijn en hoe de vorm en stand van je tanden is en of deze dit toelaten. Het is vervelend dat er wat kleurverschil is tussen je twee voortanden. Het mooiste om gelijke kleur te krijgen is dat je eigenlijk bij de voortanden waarbij het nodig is, alle tanden met de zelfde soort en zelfde kleur composiet doet. Het is alleen zonde om vullingen die goed zijn te vervangen, het is namelijk nooit goed voor je tanden, je zenuw kan er namelijk wel geirriteerd van raken. Dus ik zou de tandarts om advies vragen en goed nadenken over je keuze.

Ik hoop ik je hiermee geholpen heb, mocht je nog vragen hebben kun je het altijd zeggen. :smt006
wo, 04/20/2005 - 17:33 Permalink