Tanden bleken, wantrouwen onterecht?

Author:
Heber111
Posted:
di, 10/14/2014 - 09:25
Mijn tanden zijn niet heel erg geel, maar volgens mijn tandarts wel wat geler dan gemiddeld. Ik zou het fijn vinden als mijn tanden net iets frisser zijn, net iets briljanter. Ik streef niet naar hagelwitte tanden, maar een paar tinten lichter zou prima zijn.

Ik heb een goed verzorgd gebit en mijn gebit is erg belangrijk. Ik rook niet, drink geen gekleurde vloeistoffen. Geen vruchtensappen, geen koffie etc.

Volgens mijn tandarts heeft bleken geen enkel risico, volstrekt veilig. Hij gebruikt het ‘home bleaching’ systeem. Een andere tandarts zei ook al dat het volstrekt veilig was.

Nu werk ik zelf in de gezondheidszorg en weet uit ervaring dat de esthetische chirurgie zelden eerlijke objectieve informatie geeft aan de patienten. Het valt mij op dat van de 3 tandartsen die ik ken, geen enkele ooit eigen tanden heeft laten bleken. Dan vraag ik mij af, wat weet ik niet? Alsof de verkoper zijn eigen producten niet vertrouwd.

Mijn vragen:
is het inderdaad zo …
dat tanden bleken (via de tandarts) echt veilig is?
Tanden niet gevoeliger worden voor nieuwe verkleuringen?
Er geen negatieve structurele veranderingen zijn?

… en zou je het zelf gaan gebruiken?

Ik plunder liever mijn spaarrekening voor een veilige oplossing, dan dat ik achteraf hoor “Ja, er zijn natuurlijk wel negatieve aspecten aan tandenbleken, maar dat zijn we vergeten te vertellen, sorry”.

Een andere vraag (niet over veiligheid) is: kan ik elk moment stoppen als ik mijn gewenste tint heb, of zit er een minimaal noodzakelijke behandelingsduur aan, wil het effectief zijn?

Alvast bedankt!