Tanden bleken slecht glazuur.

Author:
Mystery
Posted:
za, 08/15/2009 - 22:41
Hallo allemaal,

Ik wil dus graag mijn tanden laten bleken maar heb helaas slecht glazuur.
Eerst waren ze nog wel vrij wit, maar heb een jaar lang medicatie geslikt dus is het geler geworden helaas.
Ik vroeg me af of de laser behandelingen met lage percentage waterstofperioxide veilig zijn?
Ik hoop echt dat ik hier antwoord op krijg..
Mijn tandarts zegt dat het niet veilig is, maar ik hoor zoveel andere mensen weer wat anders zeggen en wat hun tandarts heeft verteld.

B.v.d

Groet Susan
Spiegeltje

Vooralsnog is niet gebleken dat bleken, al dan niet met ondersteuning van een laser als warmtebron, onveilig is. Er zijn geen aanwijzingen dat dit het geval is, mits onder deskundige begeleiding uitgevoerd. Maar je moet wel een (kleine) slag om de arm houden omdat de effecten op lange termijn nog niet zijn onderzocht. Sommige tandartsen zijn dan voorzichtig om dit te adviseren. Andere zien er gewoon het nut niet van in. Maar dat bepaal je natuurlijk in de eerste plaats zelf. De tandarts hoeft er niet aan mee te werken.

Bleken doe je na overleg met de tandarts. Die kan knelpunten aangeven met betrekking tot het gebit die een goed resultaat in de weg staan. Hierdoor worden teleurstellingen en eventueel hoge kosten achteraf voorkomen.

HIj kan - als het bleken zinvol is - een afdruk voor een goed passend bitje maken zodat je de behandeling zelf thuis kunt uitvoeren. Het duurt natuurlijk wel iets langer, maar het resultaat hoeft niet slechter te zijn dan bij een dure tandenbleek "kliniek". Er zijn wellicht tandartsen die weinig zien in bleken, dan kun je hiervoor vast wel bij een collega terecht.
zo, 08/16/2009 - 08:39 Permalink
Mystery

Oke bedankt voor je reactie.
Ben ook benieuwd naar anderen hun reactie die hier verstand van hebben.
Met het nut er niet van in zien bedoel je omdat de kleur altijd weer terug loopt?
Ja ik erger me heel erg aan m`n gele gebit.. en wil sparen voor facings.
Waarschijnlijk composiet, want ik knars in me slaap.
Maar het is zo lastig want ook me kiezen zijn geel daar kan je geloof ik geen composiet overheen doen alleen porselijn... word een duur bekkie ben ik bang van!
Maar ja heb het er wel voor over..
Ik ben benieuwd naar anderen hun reactie over tanden bleken!

B.v.d Groeten Susan
zo, 08/16/2009 - 14:24 Permalink
Mystery

Hier vond ik een topic over de schadelijkheid, dat sinaasappelsap slechter was als tanden bleken.
Maar of dit echt waar is?
http://www.nu.nl/gezondheid/2036370/tanden-bleken-minder-schadelijk-dan…

Wel een groot verschil zeg!
Als dat echt waar is dan zal het denk ik wel meevallen?
Ik vermijdt verder zure producten, of ik eet kauwgom erna.
Ik hoop zoo dat het gewoon kan zonder ik me gebit verpest :smt009
zo, 08/16/2009 - 14:40 Permalink
Spiegeltje

Met het nut er niet van in zien bedoel je omdat de kleur altijd weer terug loopt

Dat gebeurt so wie so. Maar dat is geen reden om het niet te doen, je moet het wel na een aantal jaren weer herhalen. Hoe snel is niet vooraf te zeggen en hangt onder meer af van eet- en drinkgewoonten. Wat ik bedoelde dat er nog steeds tandartsen zijn die bleken geen nut vinden hebben omdat met wat gelere tanden, mits schoon en zonder aanslag, helemaal niks mis is. En dan vervolgens er niet aan mee willen werken, bijvoorbeeld omdat nog geen absolute zekerheid bestaat over de mogelijke effecten op lange termijn. Kijk, als iets alleen maar cosmetisch is ga je geen risico's nemen, ook geen kleine. Op zich een legitieme gedachte overigens. Ik denk dat zulke tandartsen er geen probleem mee hebben als je het elders laat doen, zeker niet als het in overleg gaat.

Kiezen hoef je in principe niet te bleken, die zie je normaal ook niet. In principe zou hier ook een laagje composiet in de gewenste kleur over kunnen worden aangebracht, dat kan technisch best maar, voor zover ik weet, wordt dat weinig gedaan.
ma, 08/17/2009 - 23:23 Permalink
Spiegeltje

Hier vond ik een topic over de schadelijkheid, dat sinaasappelsap slechter was als tanden bleken.

Die vergelijking is echt onzinnig. Als iets slecht is en iets anders is nog slechter dan blijft dat "iets" natuurlijk nog steeds even slecht. Op zich kun je wel stellen dat bleken veilig genoeg is en het eventuele risico aanvaardbaar, daar is geen vergelijking met sinaasappelsap voor nodig.
ma, 08/17/2009 - 23:30 Permalink
Mystery

Heel erg bedankt voor je reacties weer!
Ik vind het alleen zo vreemd dat ze de effecten op langer termijn nog niet weten.. tanden bleken bestaat toch al erg lang? of dat bleken met 15% nog niet?

Al die sites beweren wel dat het echt niets veranderd aan je glazuur, mogen ze dat zomaar neer zetten?

Bedankt alvast!
di, 08/18/2009 - 11:31 Permalink