Tanden bleken; probleempje

Author:
JulesK
Posted:
za, 06/21/2014 - 11:38
Beste forumleden,

Ik heb na lang wikken en wegen toch besloten om mijn tanden te laten bleken. Eerst via mijn eigen tandarts informatie ingewonnen, maar daar kwam de behandeling om circa 400 euro (dit vond ik toch wel vrij veel). Nu ben ik voornemens om een behandeling met led-licht en non-peroxide bleekgel te ondergaan (schijnt het minst gevaarlijk te zijn?!). Ik had echter een vraagje;

Een halfjaar geleden is een voorstukje van mijn tand afgebroken, hier hebben ze vervolgens weer een stukje aan gezet. Ik denk met composiet? Wordt dit ook wit tijdens het blijken of blijft dit 'geel'? Anders wordt het contrast met de andere tanden wel erg groot... Ik ben benieuwd naar jullie mening!
Romy32

Ik moet bekennen dat ik niet zo gek veel ervaring heb met bleken, aangezien er in onze praktijk eigenlijk weinig vraag naar is (ik weet ook niet waarom). Wat ik wel weet, is dat je met de thuisbleekmethode na verloop van tijd het bleken kunt herhalen. Dit gaat via de tandarts. Hij maakt afdrukken, waarmee bitjes op maat worden gemaakt. In de bitjes gaat een speciale gel, waarmee je dan een aantal nachten moet slapen. Als je het bleken na een bepaalde tijd wilt herhalen, heb je alleen nieuwe gel nodig (gaat ook via de tandarts).

Je betaalt voor deze methode dan misschien wel wat meer, maar je hebt er dus wel langer profijt van.

Laat je goed informeren door je tandarts. Hij kan je precies vertellen hoe vaak je veilig kunt bleken, en wat de eventuele risico's/bijwerkingen zijn.
za, 06/21/2014 - 12:49 Permalink
SwieberDeVos

Ik denk dat thuisbleken met materialen die je via de tandarts kan kopen de beste optie is. Dan kan je daarna het composiet laten vervangen. Als het bleekresultaat dan toch iets terug loopt, kan je zelf heel makkelijk een touch-up doen.
ma, 06/23/2014 - 12:16 Permalink
JulesK

De behandeling is op basis van led-licht en non-peroxide bleekgel. 2x 20 minuten, prijs rond de 150 euro. Heb verder nog niet naar informatie gevraagd, omdat ik eerst even de meningen hier af wil wachten. Maar jullie verwachten dat het resultaat uit zal blijven? Ik wil het met name doen omdat de rechter voortand (waar het stukje is aangezet) ten opzichte van de andere tanden meer verkleurd is. De overige tanden zijn redelijk wit, maar de andere tand springt er nu wel een beetje uit (niet positief!) Ben hiervoor al naar de tandarts geweest, maar die kon hier niet zoveel aan doen zij hij. Heeft de tand aan de oppervlakte wat bijgeslepen, om zo de tand een 'egale kleur' te geven,maar dit heeft niet echt resultaat geleverd..
ma, 06/23/2014 - 21:58 Permalink
JulesK

Dat zou inderdaad de ideale oplossing zijn, om alleen die tand te bleken. Naar ik heb begrepen is dit niet altijd mogelijk? Daardoor ben ik gaan zoeken naar een alternatief, en dat was dus alles bleken. Zien jullie wel een andere mogelijkheid?
di, 06/24/2014 - 17:05 Permalink
JulesK

Ik ga toch nog maar eens afspraak maken bij de tandarts voor aankomende week. Ik zal t.z.t. nog wel even een update posten. Ik ben inmiddels toch maar van het bleken afgestapt. Als de resultaten waarschijnlijk toch uitblijven en de nadelen niet echt opwegen tegen de voordelen... In ieder geval bedankt voor het (snelle) advies. Hulde!
di, 06/24/2014 - 22:01 Permalink