Tanden bleken en kronen

Author:
kaakbreuk
Posted:
wo, 04/20/2011 - 10:42
Hallo,

Zo'n 3 jaar geleden heb ik mijn kaak op 4 plaatsen gebroken door een val. Hierbij zijn ook enkele elementen verloren gegaan. Nu, na een intensieve behandeling met beugel, nog weer een kaakoperatie en tenslotte implantaten zetten ben ik eindenlijk bij voor mijn gevoel, het begin van het einde.
Binnenkort krijg ik kronen dus moet de kleur bepaald worden. Nu heb ik mij vrij in het begin voorgenomen om voor die tijd mijn tanden eerst te laten bleken, alleen daar heb ik nu twijfels over.

Ik wil mijn tanden dus eventueel bleken voordat de kleur van de kronen wordt bepaald. Alleen ben ik bang dat na verloop van tijd mijn tanden weer verkleuren door allerleid voedingsstoffen en de kronen er dan erg wit uitsteken.

Hebben jullie hier ervaringen mee, wat zijn jullie adviezen?

Ik zou het hele traject graag afronden met een mooi nieuw lach, kraakwit hoeft niet, maar toch wel een soort van "kroon" op al het werk dat zowel door de specialisten als mijzelf is verzet om er weer een mooi gebit van te maken. Maar ik ben echt enorm bang dat ik daar na een tijdje spijt van ga krijgen.
vV

bleken valt uiteindelijk langzaam aan weer terug, doet het altijd, herbehandeling, opnieuw bleken dus, is dan de enige optie. Overigens zullen ook zonder bleken de kronen over een jaar of ???(per persoon verschillend, mede afhankelijk van leefstijl en leeftijd nu) ook lichter zijn, aangezien het een natuurlijk proces is dat tanden heel langzaam aan wat donkerder worden met vorderen van de leeftijd.
Proces gaat wel langzamer dan de terugval na bleken is .
wo, 04/20/2011 - 13:03 Permalink