tanden bleken, een aantal vragen.

Author:
anki
Posted:
di, 01/24/2006 - 13:05
hoi :D

Ik ben 17 jaar en heb een normale kleur tanden, toch zou ik ze graag willen laten bleken omdat ik dat nu eenmaal mooier vind.
Mijn eigen tandarts doet niet aan bleken en ik vraag me af wat nu te doen. Waar kan ik mijn tanden het beste laten bleken, en wat zijn de kosten? En wat is de veiligste methode? En hoelang blijft het effect.. kortom.. waar zou je je beste vriend adviseren naartoe te gaan!
Ik heb nog nooit een gaatje gehad, mijn beugel is er nu een halfjaar uit.

alvast bedankt!
fransaki

Bewezen veilig is BriteSmile met een lage concentratie waterstofperoxide van 15%, en een goed resultaat. Ik hoor ook goede dingen van zoom maar die werken weer met een flink hogere concentratie. Rest van de merken zijn over het algemeen weinig effectief en werken ook met hoge concentraties. Is wel kostbaar, bijvoorbeeld britesmile is nu voorjaarsaanbieding 450 euro bij mij in de praktijk, maar je zou ook nog bij http://www.wit.nl kunnen kijken wat die voor actieprijs hebben. Verder alle adressen op http://www.britesmile.nl .
di, 01/24/2006 - 20:37 Permalink
anki

bedankt voor het antwoord!
Bij WIT hebben ze inderdaad een goede aanbieding.
Ik wilde alleen nog vragen : hoelang is het resultaat ongeveer zichtbaar?
(dat staat natuurlijk nergens vermeld :-? ) En heeft het ook zin om bijvoorbeeld alleen de producten van britesmile te gebruiken.. zoals de tandpasta of het mondwater etc.. worden alleen daarvan je tanden ook een beetje witter? Dat zou mij een hoop geld schelen want opzich zijn mijn tanden redelijk wit.. ik wil ze alleen net wat mooier hebben.

alvast bedankt, groetjes!
wo, 01/25/2006 - 19:05 Permalink
fransaki

Hoe lang het wit blijft hangt af van je eet/drink gewoontes (koffie,thee,rode wijn ,roken etc.) Over het algemeen moet je rekenen op twee tot drie jaar, meestal loopt de kleur ook niet helemaal terug naar je originele kleur. Tandpasta, mondspoeling etc. moet je vooral zien als onderhoudsproducten. De whitening pen doet wel wat meer, maar die zou ik ook alleen als onderhoud gebruiken.
wo, 01/25/2006 - 20:30 Permalink
anki

koffie, thee, roken, rode wijn... dat nuttig ik allemaal niet dus dat komt mooi uit :D
bedankt voor alle informatie, 2 tot 3 jaar valt me erg mee.. had veel korter verwacht.. Ik denk dat ik maar gauw eens een afspraak bij WIT ga maken. !
wo, 01/25/2006 - 21:55 Permalink
vV

eigen patienten adviseer ik op deze leeftijd nog niet te gaan bleken, ik vind dit wel erg jong. er is vrij weinig bekend over de gevolgen op langere termijn. En wanneer dan per-se toch, dan het liefst met een thuisbleeksysteem, kosten ongeveer 250-275,= Maar dat is mijn mening.
zo, 01/29/2006 - 14:34 Permalink
DeWandelendeTak

Is het uberhaupt nuttig tanden te bleken als je niet rookt, niet drinkt, en dergelijke en als je 17 bent?

Ik ben 25, heb erg witte tanden, zonder bleken. Dagelijks poetsen met natural whitening tandpasta en af en toe prodent.

Okay, na een dag eten, heb ik ook een wat geler laagje over mijn tanden maar na het poetsen zijn ze erg wit.

Is het risco niet groot dat je tanden onnatuurlijk wit worden?
vr, 06/09/2006 - 23:35 Permalink
natascha31

als je van jezelf al redelijk witte tanden hebt, dan zou ik ze niet bleken. wit is wit zeg maar.....en als je een patricia paay kleurtje wil, dan bereik je dat niet met bleken. die heeft porceleinen facings!! bleken is best prijzig, en als je tanden al erg wit zijn, dan is het verschil waarschijnlijk minimaal. ik bleek zelf ook regelmatig patienten en het valt mij op dat er niet altijd heel veel verschil is.
za, 06/10/2006 - 11:24 Permalink
DeWandelendeTak

Zoiets las ik ook al ergens. Daarom zette ik die vragen hier neer. Puur voor degene die dit postte. 17 en tanden bleken vind ik erg jong.
za, 06/10/2006 - 17:37 Permalink