Tanden bleken in Amsterdam

Author:
grace
Posted:
do, 09/29/2011 - 22:26
Tanden bleken in Amsterdam

****
Wachttijd: 4 – 5 weken
Door wie: soms assistente, soms mond hygieniste (nooit de tandarts)
Duur: 1,5 uur
Behandeling: 1 op 1
Materiaal: ?
Prijs: E 450-E 675

****
Wachttijd: 1 a 2 dagen
Door wie: op de website staat: mondhygiëniste, in de winkel staat iets ander op hun badget
Materiaal: 15% peroxide
Duur: 1 a 1,5 uur
Behandeling: zelden 1 op 1
Prijs: E 375

****
Wachttijd: 1 dag
Door wie: tandheelkundig ? (ben ik vergeten, wel opleiding gevolgd)
Materiaal: 17,5% peroxide
Duur: 1 a 1,5 uur
Behandeling: 1 op 1
Prijs: E 149 (3x de gel), of Vip behandeling E 249

Mijn ervaringen
(dus niet per se de waarheid, gewoon mijn ervaringen)
Ik had als 1e een afspraak gepland bij mijn cosmetische tandarts. 1 dag v tevoren afgezegd omdat ik erachter kwam dat ik niet het verschil wist tussen fotochemisch en fotosynthetisch bleken. Hij gebruikte ook een type lamp welke ik niet kon verifieren. Daarna 2e afspraak gemaakt bij ****. Ik las toen op n forum nog dat iemand n dode tand had gekregen en heb meteen die afspraak afgezegd. De 3e afspraak was bij ****. Ik was 10 minuten te laat en er stond al een batterij met nwe clienten. Ik kon de volgende dag terugkomen. Toen ik die wachtenden zag dacht ik, ik wil wel alle aandacht voor deze prijs en ik vond ze te commercieel (voor mij). Toen maar weer de 4e afspraak gemaakt bij ****. Wat je ook moet weten is dat ik vooraf (6 weken lang) alle forums heb nagelezen tot het jaar 2004. Vooral oude posts uit 2005, 2007 hebben horror verhalen.

Bleken bij ****
Pas bij de 4e afspraak durfde ik echt (held :oops: ).
Ik ging voor de vip behandeling (E 249), maar wilde niet 5 keer die gel op mijn tanden, 4 x was genoeg. De medewerker was rustig, nam veel tijd voor mij, t was niet zoals bij wit, een tandenschuur. Ik werd 1 op 1 geholpen, hij was alleen met mij bezig. Zo nu en dan ging de telefoon maar dat was t. Na voorlichting moet je je tanden poetsen met speciale tandpasta. Hij legt je voortdurend uit wat hij gaat doen en hoe het gaat voelen. Hij beoordeelt je tanden en kijkt of t wel kan (ik werd ff bang: tandhalsen lagen best wel bloot). Hij legde mij uit welk resultaat ik kon verwachten met een tandenboog. Hij maakt rustig je tanden droog en begint de behandeling zoals op hun website beschreven staat. Hij ging echt heel heel zorgvuldig te werk omdat mijn tandhalsen nogal bloot waren. Die beschermlaag die hij aanbrengt voelt aan als n soort zachte blauwe rubber die vloeibaar over je tandvlees en de halsen wordt gegoten (t wordt vrijwel meteen harder). Daarna de gel. Ik had vooraf gevraagd of ik de bleekgel mocht zien, ook hoe die uit de verpakking kwam, ben een wantrouwend mens. Het is een soort spuit met 2 vloeistoffen: contra en peroxide. Op 1 vd buisjes stond 35% maar door de contra vloeistof wordt t de helft dus 17,5%. De lamp heeft n wekker en hij kwam op tijd om de behandeling weer te herhalen, soms bleef hij ook gewoon bij mij in de kamer. Ik heb n hekel aan tv, dus die had ik al snel uitgedaan. Ik kreeg geen pijn, geen gevoeligheid, ik ben echt met zorg behandeld. Die jongen was kundig en nam de tijd voor mijn idiote vragen. Als je 3x een afspraak afzegt, dan kun je je wel voorstellen hoe bang ik was. Resultaat: ik vond mijn tanden al vrij wit, dus veel verschil zie ik niet (anderen zeggen van wel: je tanden zijn witter dan je oogwit). Waarom doe je t dan? Ik was gewoon nieuwsgierig. Ik vroeg hem nog of t hielp om koffie met n rietje te drinken. Hij zei nee omdat het in je speeksel komt. Is er überhaupt dan een warme vloeistof die je kunt gebruiken na t bleken. Nee dus, ooo wat n hel.
grace

oeps, ik heb de thread nog niet eens geplaatst of groupon komt vandaag met een aanbieding van E 99 (niet bij de bleeksalons hierboven genoemd). En t loopt behoorlijk storm op de groupon website. Wat komisch is, is dat mensen klagen en hun tandarts ophangen voor een vullinkje als t ook maar een dubbeltje kost..

(Commercieel gat in de markt: nabehandeling na het bleken, zodat ze wit blijven zonder te bleken).

Romy: ik post dit nav de hype welke ik om mij heen zie (bij kennissen, vrienden, klanten, de kapper, huisarts, de secretaresse), niet omdat ik iets wil promoten whatever
vr, 09/30/2011 - 10:59 Permalink
vV

Grace,
Romy: ik post dit nav de hype welke ik om mij heen zie (bij kennissen, vrienden, klanten, de kapper, huisarts, de secretaresse), niet omdat ik iets wil promoten whatever
ik weet niet waarom je je specifiek op Romy richt maar goed.

Ik vind dat je nu dus een beetje (heel erg) aan het doorschieten bent. Bespreek dit lekker met die kennissen en vrienden, en bij de kapper etc.
Blijkbaar is het heel erg belangrijk voor jou, maar laat het dan ook daar, gewoon bij jouzelf, zeker omdat het zoals je stelt je eigen ervaring is, en ik denk niet met die overmatige pietluttigheid die jij met je meedraagt dat je de gemiddelde forumbezoeker hier vertegenwoordigt, waarmee jouw eigen ervaring niet iets is waar anderen die zeg maar iets anders met zaken omgaan er iets mee kunnen.
daarnaast hangt het naar toch wel reclame maken in een bepaalde richting, en dat mag hier dus gewoon niet. namen noemen van praktijken mag niet, van bleekbedrijfjes mi ook niet.
vr, 09/30/2011 - 13:54 Permalink