Tanden als Kelly Clarkson en alle

Author:
TrainingFreak
Posted:
di, 01/06/2004 - 20:45
Tanden als Kelly Clarkson en alle andere mooie beroemdheden (Britney Spears)

Als je dat wilt, moet je dan implantaten nemen (als het al te laat is voor een buigel)?

Ik zie het ook vaak op tv maar hoe doen ze dit?

En vanaf hoe duur kan het ? (ik wil wel goede mooie stevige, dus wel bereid om veel te betalen)

Als je die tanden hebt, heeft dit geen bijwerkingen?

Alvast heel veel bedankt :smile:

[ Dit Bericht is bewerkt door: TrainingFreak op 2004-01-06 20:46 ]
crucio

hoi trainingfreak

Implantaten zijn inderdaad erg mooi en practise als er voldoende kaakbot is en goed van structuur. Maar kan alleen worden uitgevoerd als je een tand mist.

De behandeling gaat als volgt:

Als de wond is genezen van deextractie van een element +/- 3 a 4 weken. ga je terug naar chirurg sommige tandarten doen het ook zelf. Deze schuift het tandvlees weg (dus snijdt het tandvlees open) natuurlijk alles onder verdoving. En wordt er zeg maar een gat in je kaakbot geboord. Tot een bepaald punt. Hierna wordt de implantaat erin gezet (een schroefachtig iets dus). Dan wordt het tandvlees weer terug geschoven en wordt het gehecht. Dit moet natuurlijk weer genezen +/- 3 a 4 maanden. In deze tijd als het goed is groet het bot vast aan het implantaat. Na deze tijd ga je terug naar de tandarts. Deze ponst tandvlees weg om het implantaat op te zoeken. En schroeft een soort schroefje in het implantaat dit blijft ook een paar weken zitten. Hierna weer terug naar de tandarts en dan worden er afdrukken gemaakt en nog wat geschroeft. En uiteindelijk kan er dan een Kroon ofzo opgezet worden. En krijg je een mooi resultaat. Dit duurt minstens een maand of 5 a 6.

maar ik denk dat je eerder veneers bedoelde zijn een soort schildjes die over je tand (alleen aan de voorzijde) geschoven. procedure gaat als volgt:
De tandarts slijpt het glazuur van je tanden af. althans gedeeltelijk. Dan worden er afdrukken gemaakt. Deze gaan naar een tandtechischlabaratorium Deze maakt dan deze poseleinen schildjes duurt ongeveer 2 weken. En na die twee weken worden de schildjes geplaatst en heb je inderdaad een mooi aanzicht.

Ik hoop dat je genoeg informatie zo hebt.

Groetjes
Cruc
vr, 01/09/2004 - 19:08 Permalink
bange angela

Ik zou ook zo graag een filmsterren gebit willen. Al zijn het alleen de bovenste vier.........hoeveel kost dat en zijn er tandartsen die hier heel goed in zijn a la Kleinsmann in Duitsland (make me beautiful)??
di, 05/18/2004 - 11:27 Permalink
Ini

Volgens mij zijn het geen implantaten, maar meestal facings.
En als je veel wil betalen, dan zit je bij een tandarts goed!
di, 05/18/2004 - 13:24 Permalink
bange angela

Ik denk inderdaad dat het facings zijn, hoeveel kosten die gemiddeld? Ik keek op de site van Kleinsmann van make me beautiful 1 facing kost daar 1000 euro. Neem aan dat het goedkoper kan? Maar wel even mooi natuurlijk.
Wie kent tandartsen die dat goed kunnen? Liefst omgeving Amsterdam, maar wil er ook best voor reizen.
di, 05/18/2004 - 13:28 Permalink
de digitale tandarts

De prijs van facings is afhankelijk van de manier van aanbrengen en het materiaal/tandtechnieker.

Wanneer een facing wordt gemaakt wordt er vaak een dun laagje van de tand afgeslepen. Hieroverheen wordt dan met composiet (=directe methode) of met porselein (=indirecte methode) een laagje aangebracht.

Composiet verkleurt in de loop van de tijd (de nieuwere composieten hebben dat steeds minder) dus wanneer je een facing van composiet maakt dan zal deze verkleuren (dat is vaak de reden om zo'n facing te vervangen).

Porselein verkleurt niet maar aangezien tanden gedurende het leven vaak wat geliger worden kan een facing tijdens het plaatsen de juiste kleur hebben maar na een aantal jaar (hoeft niet) een andere kleur lijken te hebben. De porseleinen facing verkleurd dus zelf niet, maar in sommige gevallen kan wel na verloop van tijd de overgang van facing naar wortel wat gaan verkleuren.

Er zijn dus goede resultaten te behalen met zowel porseleinen als composiet facings alleen de kleurvastheid en de hardheid van verschillende soorten facings is verschillend (waarschijnlijk ook de prijs).

Wat kleurvastheid betreft lijkt porselein momenteel toch nog de mooiste oplossing.

Denk aan grofweg gezegd 125 tot 200 euro per facing van composiet en 400 tot inderdaad wel 1000 euro voor porseleine facings.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben de meeste Hollywood sterren wel facings of kronen laten zetten.
di, 05/18/2004 - 20:01 Permalink
Mireille

:roll: Nu kaartte ik laatst bij mijn tandarts aan dat ik wel interesse heb in zo'n een makeover en ze zei dat ik een mooi gebied heb, alleen dus het ongeluk dat ik een kroon heb op de voortand. Maar zei ze die kan tegenwoordig heel mooi gemaakt worden. De mijne dateert van 10 jaar geleden.
di, 06/22/2004 - 23:13 Permalink
de digitale tandarts

Je kan je berichten veranderen met 'edit'

Dat je al een kroon hebt op een voortand hoeft geen probleem te zijn bij een 'make over' deze kan in dezelfde kleur gemaakt worden als de facings
di, 06/22/2004 - 23:40 Permalink
vV

1000 euro voor een facing is belachelijk veel geld. Dit betekent een uurloon van 400 euro. Ook voor minder zijn mooie en kwalitatief goede facings te maken, zelfs partiele porseleinen kronen.

En ja "ook" in nederland zijn tandartsen die het net zo goed kunnen als Kleinsman (jaargenoten van mij..) het zijn zelf tenslotte ook nederlanders! en niet alle goede tandartsen zijn in het buitenland gaan werken (omdat daar op dat moment meer werk was en de tariefstructuur makkelijker is?).

Het " make me beautiful" verhaal wordt naar mijn persoonlijke EN proffessionele mening erg opgeklopt. Het belangrijkste is vaak het kostenaspect, en daar zijn vele mogelijkheden voor om het op te lossen. Ook vele "huistandartsen" kunnen gelukkig mooi werk maken, en zonder de bijna belachelijk kosten die ik daarvoor tegenkom op dit forum.
(voor 10.000,= kan je bijna een compleet gebit van oor tot oor renoveren, met mooie kronen en bruggen indien nodig.
wo, 06/23/2004 - 17:59 Permalink