Tandarts Buitenland

Author:
caroline van beek
Posted:
di, 06/10/2014 - 15:35
Door de hoge prijzen in Nederland en andere Europese landen zijn sommige mensen verplicht om een behandeling in het buitenland te doen het spaart ze tijd en geld .
ik zelf heb 20 kronen laten plaatsen in Turkije *verwijderd door beheer* in april 2014 . Na de nodige tandarts bezoeken evenveel onbetaalbare voorstellen in Nederland heb ik een reis naar Turkije met volledige onderkaak verbouwing geboekt. Heel veel twijfels maar het prijsverschil was zo groot dat ik het avontuur wou wagen. Met de nodige angsten vertrokken, maar al bij aankomst was de ontvangst zo uit du kunst dat ik al een beetje vertrouwen kreeg.Dag 2 naar de tandarts met de bibber op het lijf maar geen weg meer terug. De tandarts praktijk bleek echter zo modern en hygienisch dat alleen de het vakmanschap van de arts nog kon mis gaan . Deze kerel van arts is niet alleen geweldig goed maar bovendien ongeveer 2x sneller dan mijn landgenoten . Na 4 dagen met voorlopig gebit door onze begeleidster * verwijderd door beheer* ( supper professioneel en uitermate aangename meid , met plaatselijk nogal wat invloed )te zijn verwend werd mijn definitieve gebit geplaatst. Sindsdien loop ik met een lach van het eene tot het andere oor rond. Dus allen ik raad het jullie aan niet twijfelen deze bedrijf bestaat al sinds 2004 en hebben nazorg in *verwijderd door beheer*.
Grappa

Is dit een reclameuiting soms? Ik vraag mij ook af waarom 20 kronen geindiceerd waren. Ik heb meer ellende dan goeds gezien uit Turkye. Ik ken een aantal volgens mij heel goede tandartsen daar, die overigens net zoveel kosten als in Nederland en soms nog meer.
Sneller werken maakt mij al helemaal atgwanend. Zou er ook vermeld zijn welke materialen in de kronen verwerkt zijn? Is in Europa verplicht en niet zonder redenen. Als er metaal verwerkt is in de kronen mag je je zorgen gaan maken. Hoe goedkoper de kronen deste meer zorgen.....
wo, 06/11/2014 - 16:26 Permalink
vV

de reclamecampagne wordt nu voortgezet op trosradar...

als ik naar het tarieflijstje kijk zijn veel prijzen hetzelfde of zelfs hoger dan hier... Alleen kronen en zo niet. Wedden dat die ook het meest ""geïndiceerd"" worden...
en wat ik mij bij een laserbehandeling van het hele gebit voor moet stellen is mij onduidelijk...Als ik als tandarts het al niet begrijp, hoe zit dat dan met de patiënt?
en prettig dat ze bij vullingen ook cariës verwijderen....waarom dat er apart bij vermeld moet worden?
do, 06/12/2014 - 08:15 Permalink
SwieberDeVos

Als ik naar de reacties van "patiënten" kijk, zie ik een opmerking staan :

"Kom net bij de kaakchirurg vandaan Dr *naam verwijderd* Ziekenhuis *plaatsnaam verwijderd* voor de laatste kontrollen , De tandarts Drs *naam verwijderd* kreeg een GROOT compliment voor het plaatsen van 17 kronen en het verder totaal in orden maken van mij gebit."

sowieso dat dit gebruik van de "Nederlandse" taal erg veel argwaan bij mij (persoonlijk) opwekt, maar daarnaast vind ik de tareiven die ze in nederland hanteren ook veel vreemd.. Ik kan mij er over verbazen dat dit soort praktijken in Nederland legaal zijn.
Ben overigens in de praktijk vaak foto's tegengekomen van zeer "bijzondere" implantaten en endo's afkomstig uit Turkije.
ma, 06/16/2014 - 11:41 Permalink
zel'dovich

Rode draad bij die buitenlandse behandelingen is dat er vaak veel, je zou wellicht kunnen zeggen veel te veel, gebruik wordt gemaakt van kroon- en brugwerk. Dan mag het wel goed uitgevoerd worden maar is het toch geen goede tandheelkunde. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden met composiet.Ik denk dat patienten dat wel eens uit het oog verliezen. Composiet is ook goedkoper.

Ik vind het prima dat je ook in het buitenland terecht kunt maar je moet je wel heel goed beseffen waar je voor kiest. Anders lekker in NL bkijven voor je behandelingen zou ik zeggen. Dan loop je minder risico.
ma, 06/16/2014 - 18:52 Permalink