2 berichten / 0 nieuw
#1
Tand verloren
door Belkos za, 02/10/2018 - 09:56

Even mijn situatie schetsen. Ik ben nu 33 jaar en heb een gebitsafwijking, ik mis namelijk de 2 snijtanden bovenin. Of toch eentje, aan de rechterkant stond er wel een heel mini snijtandje. Omdat ik daardoor een grote spleet had tussen mijn tanden, heeft de tandarts 12 jaar geleden dat kleine tandje wat bijgeslepen en verbreed met composiet. Get eindresultaat was een tand die bijna volledig uit composiet bestond.

Helaas is die composiettand afgebroken door per ongeluk op een hard graantje te bijten in brood. Spijtig genoeg is de natuurlijke tand zelf ook beschadigd tot aan de wortel...
De tandarts gaf me 2 opties: een brug of een plaatje. Aangezien ik niet de financiele middelen heb voor een brug, vrees ik dat het een plaatje wordt. Rust dit dan op mijn volledige gehemelte? Is dit sterk genoeg om bv een appel of pistolet te eten?

Is er echt geen andere optie meer? Kan de wortel niet gebruikt worden voor een stifttand of kroon? Ik heb de wortel nog niet laten trekken. Mijn tandarts wou dit meteen doen, maar ik wou toch eerst een second opinion...

Belkos
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 02/10/2018 - 09:43
sorry, vrij specifieke vragen
door vV di, 02/13/2018 - 12:36

sorry, vrij specifieke vragen en veel te weinig informatie..Ik verwijs terug naar de tandarts voor een heldere (meer heldere?) uitleg over wat wel en niet kan en waarom, en voor en nadelen van de diverse opties.

vV
Offline
Laatst gezien: 19 uur 26 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00