Tand achter mijn andere tanden

Author:
Ellie_S
Posted:
do, 11/03/2016 - 15:46
Hallo,
Ik heb een bovenaan een tand die volledig achter mijn andere tanden staat. Deze tand zou normaal rechts langs mijn twee voortanden moeten staan. Je ziet de tand enkel wanneer ik mijn hoofd wat naar achteren doe want er is geen opening tussen mijn tanden vooraan. Ik heb een redelijk kleine tandenboog. Nu begint die tand me toch wel wat te storen, esthetisch gezien maar ook omdat ik erdoor nogal vaak op mijn tong bijt.
Ik ga sinds kort naar een nieuwe tandarts en heb hem gezegd dat ik die tand graag weg wil. Hij zag het toen niet zitten om deze te trekken en heb er niet verder op doorgevraagd.
Ik snap nu wel dat het niet dat is om een gezonde tand te trekken maar ik stoor me er echt enorm aan.
Is het wel goed om erop aan te dringen deze tand te trekken? Zijn er nog andere opties? Ik denk dat een beugel geen optie is want er is helemaal geen ruimte tussen mijn tanden.
bryan712

Als antwoord op door Lieneke

ik denk dat ik wat hetzelfde probleem heb als jou,bij mij is het beneden,die tand staat er al heel lang,ik ben nu 48 jaar,en die tand is volledig naar beneden gegroeid vroeger omdat hij geen plaats had om er te staan,die staat dus beneden in mijn tandvlees gegroeid,je ziet die ook niet staan,ik voel hem wel met mijn tong,maar die ambeteerde mij niet.ik heb vroeger ook meermaals aan mijn tandarts gevraagd of die daar niet moest uitgesneden worden,want trekken dat gaat niet,hij zei altijd,zolang hij u niet ambeteerd of geen pijn doet,moet dit niet.nu is mijn tand,die er net boven staat kapot,mijn tandarts zegt mij nu dat die grote tand die daar beneden langs de binnenkant staat volledig is ingewreten in de bovenste tand,dus...NU moet ik beide tanden laten trekken,de boveste trekken,de andere uitsnijden,dus de onderste heeft mijn bovenste tand volledig kapot gemaakt.ik heb nu een afspraak hiervoor eind november bij mijn stomatologe.had ik dit jaren geleden al geweten had ik die tand al lang laten wegsnijden,nu ben ik er 2 kwijt en een groot gat in mijn mond
za, 11/12/2016 - 13:50 Permalink