Stel ik had €5000

Author:
Euhhh
Posted:
wo, 08/11/2004 - 07:20
Hoi allemaal

Heb een vraagje

Stel ik had €5.000, zou ik me dan ook door die tandarts van extreme makeover kunnen laten behandelen? Die vinden vast wel een leuke oplossing voor ieder probleem, of zou het nog meer kosten???

Natuurlijk wel afhankelijk v/d behandeling, maarrrrrrr, ik denk niet dat ik lelijker tanden heb dan de deelnemers :D

We dromen toch allemaal van zo een superglimlach? Waarom sparen we niet juist, en besparen ons die hele uren tandartszitten en daar een paar honderd euro en daar... Je bent er dan ook sneller vanaf dan bij een tandarts, niet??? En het resultaat is dan denk ik vaak beter, want vele tandartsen zitten met een soort primitief gerei in je mond en primitieve behandelingen... :-? Ik denk dat stel... Je hebt niet de mooiste tanden en je moest je die door de tandarts, mooi willen laten maken, dat je ook rap aan de 2500-3500€ zit , en dan is het resultaat toch nog wat anders denk ik dan die van de patienten van extreme makeover, want amai! Dat noem ik pas tanden! Net filmsterren. :-)

En dan zou je ook niet zo teleurgesteld zijn (las hier ergens dat soms patienten te hoge verwachtingen hebben), want deze verrichten echt wonderen.

Die extreme makeover tandartsen lijken juist wondermensjes, vinden jullie niet???

Dus, waarom doen we moeilijk? Sparen, sparen en sparen en de tandartsjes of gelijkene van extreme makeover opzoeken!


Heb ik gelijk of gelijk? :-)
Moon

Jah, gewweldig! Dan loopt iedereen strax rond met een perfecte prodent glimlach!!! Jahoo! Geweldig.... zo'n mond vol facings, kronen en weet ik het wat allemaal nog meer...

Ik denk ook niet dat er hier veel mensen zullen zijn die vrijwillig een behandeling door extreme make over zullen ondergaan. Ikzelf moet er niet aan denken... de tandarts mag uitvoeren wat hij wil... zo lang het maar noodzakelijk is!!!!!!
wo, 08/11/2004 - 10:46 Permalink
de digitale tandarts

Als je verder een gezond gebit hebt en je wilt alleen je voortanden met facings laten behandelen dan kom je met 5000 euro een heel eind.

Maar verkeert het gebit in een niet zo goede staat en zijn er veel kanaalbehandelingen, opbouwen, kronen en/of implantaten noodzakelijk dan moet je eerder aan 15000 euro denken.

Tevens is het maar de vraag of tandartspraktijken gespecialiseerd in 'prodent' smiles werkelijk betere zorg leveren dan een gemiddelde tandartspraktijk.
wo, 08/11/2004 - 13:04 Permalink
Bliepmiep


Dat noem ik pas tanden! Net filmsterren. :-)



Dat zijn geen tanden, dat zijn neptanden die je dezelfde lach als iedereen geven.
Veel te veel geld, veel te weinig eigen identiteit en veel te veel gedoe. Ze kunnen eraf vallen, stel je tandvlees trekt op etc etc etc...
Neem een beugel of een bleekbeurt, maar zo'n lelijke lach als in extreme makeover... dan heb ik echt nog liever een kunstgebit.
Tanden zijn van nature niet witter dan papier... dat lijken mensen wel eens te vergeten als ze het hebben over een 'natuurlijke witte glimlach'
wo, 08/11/2004 - 17:59 Permalink
Mireille

Nou ik zou graag aan zo'n makeover meedoen. Heb zelfs op internet gezocht naar die tandartsen van make me beautiful, maar het kost een vermogen, volgens mij 950 euro per facing.
Het beheerst het leven van sommigen dat hun gebit niet perfect is en daar ben ik 1 van. Die kroon op mn voortand zorgt voor een hoop onzekerheid , verder heb ik ook een etsbrug op een hoektand. Je moet je eens voorstellen dat je nooit vrij lacht of praat...............ik weet wat die mensen doormaken.
do, 08/12/2004 - 15:19 Permalink
Euhhh

Je hebt dan toch al iets aan je tanden laten doen, vanwaar die onzekerheid dan nog???

En ik verzorg mijn tanden goed dus het risico op tandvleesproblemen zal wel erg klein zijn. Of je moet al echt pech hebben...

En oke.. Het ziet er misschien niet meer volledig natuurlijk uit, maar het blijft mooi en voor mij blijft het feit dat de meerderheid van de mensen die tanden mooi vinden, waaronder ik.

Die tandartsen van extreme makeover, zijn toch Kleinsma of zoiets he? Ik weet niet eens waar hun praktijk is, lol. Eerst sparen. :smt002
wo, 08/18/2004 - 16:44 Permalink
minique

Het kan er best heel mooi uitzien, maar er komt een dag dat er bijv. een facing aan vervanging toe is. Wat dan? Dan dus opnieuw sparen voor een nieuwe facing? Hoe zit het dan met kleurverschil? En hoe mooi is het dan nog? Er zitten naar mijn idee ook nog wel wat haken en ogen aan!

:smt006 Monique
wo, 08/18/2004 - 17:12 Permalink
Euhhh

Tegen die tijd werk ik normaal al en zal ik de vervanging wel kunnen betalen. Hoe beter ze je verzorgd hoe langer je er plezier van hebt he.

Ik ben trouwens aan het overwegen ze daar in Hongarije te laten doen, is een pak goedkoper en naar het schijnt ook zeer goed werk. Maar ben me dat nog aan het bekijken, ik wil ze pas tegen eind volgende zomer, dus heb nog een jaar om te twijfelen en rond te kijken enzovoort.

Ik ken een meisje die op zich mooie tanden heeft, ik bedoel wit en verzorgd, maar ze heeft de pech dat haar tanden niet recht staan, zij gaat nu naar een plastische chirurg in een ziekenhuis in de buurt en moet rond de €7000 betalen en eigenlijk laat ze niet echt veel doen, hier en daar een implantaat.

Je betaalt hier rond de €1500 voor een implantaat, en in Hongarije maar €800, is wel een groot verschil he, en hier betaal je rond de €600 voor een porceleinen kroon, in Hongarije maar €300.

Als het werk daar even goed is als het werk hier, ga ik mij serieus bedenken om het in België te laten doen.

Ik denk dat ik volgend jaar een vakantie van twee weken in Hongarije boek. :lol:
za, 08/21/2004 - 16:45 Permalink
Moon

en als je dan problemen krijgt??? Dan ga je weer twee weken op vakantie naar Hongarije???
Of laat je het dan alsnog in Nederland oplossen???
za, 08/21/2004 - 17:04 Permalink
minique

en moet rond de €7000 betalen en eigenlijk laat ze niet echt veel doen, hier en daar een implantaat.

Nou, noem dat maar 'laat niet echt veel doen' !!!!!

Maarre... Hoe weten wij als leek of het werk in bijv. Hongarije net zo goed is als hier? Kunnen we dat zelf beoordelen? Of zit het verschil in de gebruikte materialen? En wat Moon ook al zegt: wat als er problemen ontstaan?
*Tip* Gebruik even de zoekfunctie van het forum, dan kun je de voor- en nadelen lezen van tandartsreizen naar Hongerije en dat soort landen.

:smt006 Monique
zo, 08/22/2004 - 14:08 Permalink
Euhhh

Als er problemen ontstaan en een nieuwe tandheelkundige ingreep in hun kliniek vereist is wordt me de reis en de herstellingen aan de tandheelkundige ingreep vergoed. Als het maar om een 'formaliteit' gaat mag ik dat op hun kosten door een Nederlandse tandarts laten doen.

De kliniek waar ik wil gaan was op tv gekomen en deed uitstekend werk. Ook hier op het forum stond een vrouw die de ervaring in die kliniek gedaan had en zeer positief verrast was, daarbij had haar Nederlandse tandarts toegegeven dat het goed werk was.

Waarom ze zo goedkoper zijn? Omdat hun loon en huisvestiging lager ligt dan voor ons, het blijft een beetje betaalbaar door die omstandigheden. Hongarije is trouwens het meeste westerse land dat de EU heeft bijgetreden, dus je moet je dat niet voorstellen alsof ik ze in Gambia in een hut ga laten zetten.

Ik heb er eigenlijk een goed gevoel bij en heb me een brochure laten toesturen. Ik denk dat ik eens een afspraak ga maken en dat ga bespreken, laat jullie zeker iets weten!

En tot dan...

:smt001
za, 08/28/2004 - 01:08 Permalink