Spleetje voortanden opvullen?

Author:
Maris24
Posted:
vr, 10/25/2013 - 00:34
Hoi hoi,

Ik wil ik heel graag het spleetje tussen m'n tanden opgevuld hebben, nu ik toch bezig ben met implantaten/kronen etc.

Wat zijn de ervaringen hier met het opvullen met composiet en/of facings? Zijn er bepaalde voor en nadelen?

Het is een beetje een rare foto, maar zoals je kunt zien zit er een aardige ruimte tussen de twee tanden. Als je het met composiet opvult ben ik bang dat m'n voortanden erg breed worden. Een beugel is echt geen optie (lang verhaal, doet er verder nu niet toe), maar ik vraag me af of dit spleetje te verhelpen is? :roll: Iemand soortgelijke ervaringen hier?

Mvg,
Marissa

http://i43.tinypic.com/a13at1.jpg
vV

Waarom is een beugel geen optie? Dit is mede door de schuine asrichting wel wat lastiger. Maar goed te doen. Alleen is het zo groot dat je een discrepantie in breedte krijgt tussen de grote en de kleine snijtanden, die je eigenlijk dus ook iets forser zou moeten maken.
vr, 10/25/2013 - 11:09 Permalink
Ortholimburg

Opvullen met composiet of porcelein is m.i. geen optie. Krijg je ontzettend grote snijtanden, en dan zijn de verhoudingen helemaal verstoord .Dat wordt er echt niet mooier op .Dit is orthodontisch perfect op te lossen.Lijkt me ook de enige mogelijkheid
vr, 10/25/2013 - 13:45 Permalink
maithly

Rond mijn 12 jaar heb ik een plaatjesbeugel gekregen en tijdens de beugelperiode werd mijn rechtervoortand blauwig ( ikzelf dacht dat dit te wijten was aan het strakker maken/draaien van de beugel waardoor de tand door de ''druk'' blauw is geworden?)
wo, 11/27/2013 - 12:17 Permalink
Maris24

Waarom ik denk dat een beugel geen optie is? Op 12 jarige leeftijd heb ik helaas te maken gehad met bizar veel gaatjes in mijn kiezen en rond mijn 14e jaar heb ik ongeveer 8 wortelkanaalbehandelingen gehad, omdat alles van binnen uit begon te ontsteken.

M'n kiezen zijn nu heel erg broos en daardoor breekt het makkelijk af. Links bovenin mis ik op dit moment 3 kiezen daardoor, (afgebroken, te grote ontsteking dus getrokken etc). Heb onlangs 2 implantaten op die plek gekregen en over 4 maanden beginnen we met de kronen/brug voor die plek.

Rechts bovenin krijg ik ook twee kronen, om de kans op het te ver afbreken van de kiezen te voorkomen. Een beugel hieraan vast bevestigen lijkt mij dus niet zo'n succes, vandaar de vraag over de facings.

In ieder geval hartelijk bedankt voor de reacties, ik gooi het binnenkort eens in de groep bij m'n tandarts :).
za, 01/04/2014 - 21:11 Permalink
Ortholimburg



Rechts bovenin krijg ik ook twee kronen, om de kans op het te ver afbreken van de kiezen te voorkomen. Een beugel hieraan vast bevestigen lijkt mij dus niet zo'n succes, vandaar de vraag over de facings.
).

We kunnen eigenlijk op bijna elk oppervlak brackets kleven: op glazuur,op composiet,porselein en metaal. EnkEl op kunsthars kunnen we niet goed kleven zonder het oppervlak te beschadigen. Volwassen patiënten met veel restauraties in hun mond kunnen dus in regel perfect behandeld worden, en zo'n spleetje sluiten duurt echt geen jaren. risico is dus eerder beperkt
zo, 01/05/2014 - 14:34 Permalink