snap er niets van

Author:
wiehie193
Posted:
ma, 01/05/2009 - 11:24
Hallo allemaal,
Ik kom niet helemaal uit mijn kostenplaatje. Ik ben verzekerd bij Menzis en ik las net bij de voorwaarden dat de techniek/materiaalkosten niet worden vergoed. Máár dat is toch het duurst?? Of denk ik nu te blond?
Weet iemand wat de opsplitsing is, in bedragen? Alvast dank!
vV

een begroting is als het goed is opgesplitst in honorarium tandarts en apart vermeld de techniekkosten. Dus de berekening is heel eenvoudig zelf te maken, mits de begroting netjes gespecificeerd is. Is zo verder ook niet te doen, techniekkosten zijn per tandarts en daaraan verbonden lab verschillend, zelfs tot een factor 3! (bepaalde zichzelf als specialist profilerende ""klinieken"" met een eigen lab maken daar bv heel handig misbruik van door techniekkosten, die itt de tandartstarieven vrij zijn, fors op te kloppen).
ma, 01/05/2009 - 11:41 Permalink
vV

vergoeding en tarieven staan los van elkaar. de tandarts declareert wat ie doet, en kijkt daarbij niet naar de verzekeringsvoorwaarden. Darom is het belangrijk vooraf een begroting te hebben, dan weet je waar je aan toe bent.
ma, 01/05/2009 - 13:03 Permalink
vV

goede kwaliteit met 5 jaar garantie op breuk bv Procera zeg maar een 235 ,= per kroon aan techniekkosten. met 252,10 verdoving en foto ben je onder de 500 per kroon dus klaar. Mits verder geen andere voorbehandeling nodig nauurlijk. Meerdere kronen naast elkaar krijg je een andere verdeling van de verdoving en foto, meerdere tanden/kiezen op 1 foto, en verdoving per 2 naast elkaar gelegen, dan ga je dus naar bv 473,55 per kroon, mits 2 tegelijk gemaakt. En tegelijk gemaakt zou het ook op iets lagere techniek per kroon kunnen komen, afhankelijk van de afspraken die de tandarts met het lab heeft.
di, 01/06/2009 - 11:55 Permalink
vV

dat men als men jonger is dan 22 jaar een aanvraag moet doen, voorafgaande aan het maken van de kroon. Menzis vergoedt dit niet zonder toestemming vooraf. de aanvraag zal beoordeeld worden door de adviserend tandarts, en zal alleen bij medische noodzaak (zijnde veel en grote vullingen aanwezig) toestemming geven bij een door de tandarts goed gefundeerde aanvraag met begroting.
di, 01/06/2009 - 13:50 Permalink
vV

nee. wat het makkelijker eten betreft: moeilijk aantoonbaar dat dat na kronenplaatsing beter zou zijn...Is erg gevoelsmatig en mede daarom geen echte reden. Komt mij voor dat je naar een reden op zoek bent een machtiging los te krijgen terwijl de eigenlijke reden puur cosmetisch is (en wellicht kronen dus helemaal niet DE oplossing zijn, en er veel betere opties zijn die wellicht ook nog eens gewoon wel vergoed worden, zelfs zonder machtiging)??
di, 01/06/2009 - 17:08 Permalink
vV

hangt van het probleem of ""probleem"" af. Oftewel afhankelijk van wat er precies aan d ehand is, en wat de wens is, en wat de oorzaak is van de situatie nu. Want dat vergeten heel veel ""cosmetisch specialisten"" meestal, namelijk hoe de voorgeschiedenis is. Op een afgesleten gebit ga je niet zomaar kronen maken, dan zal je eerst moeten weten wat de oorzaak van de slijtage is, en in de meeste gavallen is een kroon dan juist het laatste wat je wilt maken. Maar dat gaat te ver voor hier, het zal egwoon gezien moeten worden, oftewel uitgebreid onderzoek en foto`s en dan opstellen plan en begroting.
wo, 01/07/2009 - 10:07 Permalink