Smerige smaak in mond. Hele dag door

Author:
athlon
Posted:
wo, 08/28/2002 - 23:05
Ik heb een hele smerige smaak in mijn mond gedurende de hele dag.

Het begint 's ochtends al als ik op het werk koffie heb gedronken.

Ik 'proef' het het beste als ik mijn tong tussen mijn 2 lippen naar buiten steek en mijn lippen erop vastklem.

Als ik dan uitadem is het enorm goed te proeven.

Wat kan dit zijn? Ik ben 18 jaar. Het smaakt een beetje als 'bedorven' bloed, zoals je ook wel eens proeft als je een kies hebt laten trekken en je niet goed of genoeg spoelt.
de digitale tandarts

Uitgebreide informatie over slechte adem/smaak te vinden op deze site bij informatie.

Van koffie is bekend dat het een droge mond veroorzaakt. Bittere stoffen veroorzaken in het algemeen ook een droge mond en juist speeksel heeft een belangrijke reinigende werking.

Door de droge mond kunnen o.a. de bacterien die een slechte adem veroorzaken beter groeien en dus mogelijk bij jou dit (gedeeltelijk) veroorzaken.

Advies beperk de hoeveelheid koffie s'ochtends en zorg dat je tandvlees in uitstekende conditie is. Gebruik ook tandenstokers en/of floss en mogelijk dat je tandarts de gezondheid van je tandvlees kan beoordelen.

Succes.
za, 08/31/2002 - 17:49 Permalink
louise66

Hoi Athlon ,
je zou ook elke keer dat je je tanden poetst je tong mee kunnen poetsen . Er blijven vaak een heleboel bacterien achter op je tong .
Ik heb vaak dat ik mijn tanden heb gepoetst en daarna nog een berg "rotzooi" van mijn tong afhaal . Het is maar net wat ik die dag allemaal gegeten /gedronken heb .
Het is wel eventjes doorbijten , omdat je tong poetsen een kokhalsneiging kan geven .
Maar als je dat een poosje (liefst dagelijks) doet , kan dat een goed effect opleveren .

groetjes Louise .
vr, 09/06/2002 - 22:09 Permalink
sterretje

hoi hoi

het kan ook een verstandskies zijn die iets ontsteekt maar "ruik" je ook uit je mond of proef je alleen iets viezigs ? als je uit je mond ruikt wil het ook wel eens zo zijn dat je iets met je maag hebt.maar kan zoveel zijn . voor je tong zijn er ook speciale schrapers die je denk ik bij een drogist kan kopen maar let wel er horen nu eenmaal bacterien thuis in je mond en te grondige schoonmaak kan ook weer infecties veroorzaken.

succes
za, 09/07/2002 - 17:58 Permalink